• LinkedIn
  • Twitter

Nederlandse sierteeltsector ‘verbloemt’ wegwerkzaamheden

29 augustus 2023

Bijzondere pluktuintjes in Amsterdam 

Afbeelding
verbloemen

Op donderdag 31 augustus zijn Amsterdammers verrast met bijzondere pluktuintjes op vier plekken in de stad. De pluktuintjes zijn bloemkunstwerken die zijn  bevestigd aan wegafzettingen, bedoeld  om de wegwerkzaamheden letterlijk te ‘verbloemen’. Bloemenbureau Holland roept inwoners en bezoekers van de stad op om de bloemen uit de kunstwerken te komen plukken. Hierdoor fungeren de wegopbrekingen als pluktuintjes en zorgen ze juist, in tegenstelling tot de wegwerkzaamheden, voor een fleurige verbinding in de stad. 

Van bouwput naar kunst 
Gedurende de zomer vinden er op verschillende plekken in Amsterdam wegwerkzaamheden plaats. Deze opbrekingen zorgen voor veel hinder en ergernis onder bewoners en bezoekers van de stad. Bovendien zien de werkzaamheden er verre van fraai uit. Reden voor de Nederlandse sierteeltsector om in actie te komen. Niet alleen maken de kunstwerken de stad tijdelijk een beetje mooier, ook fungeren ze als plek waar mensen samenkomen.  

Monique Kemperman, campagnemanager van Bloemenbureau Holland: “De laatste tijd zagen we veel berichtgeving over ergernissen rondom de wegwerkzaamheden in Amsterdam. Het noodzakelijke onderhoud is tegelijkertijd een doorn in het oog voor inwoners en bezoekers van Amsterdam. Daarom besloten wij namens de Nederlandse sierteeltsector om Amsterdam tijdelijk op te fleuren, want bloemen maken het leven een stuk mooier en gezelliger. De opvallende bloemkunstwerken zorgen voor een glimlach op het gezicht van elke voorbijganger en als pluktuintjes brengen ze mensen bij elkaar.”