Zomerse terras-hit: Apérofleurs

Trendy bloementwist op klassiek aperitief 
Minder alcohol drinken, meer stijl. Met Apérofleurs wordt feilloos ingehaakt op de tijdgeest van deze zomer. 

In Frankrijk gaat een avondmaaltijd vrijwel standaard gepaard met een 'apéro', informeel samenzijn met een drankje. Dit fenomeen is door Lajoiedesfleurs.fr (de Franse Mooiwatbloemendoen.nl) opgeschud met ApéroFleurs. Dit zijn vrolijke plukboeketjes in een wijn of longdrinkglas die op tafel de sfeer verhogen.  

Miniboeketjes 
ApéroFleurs is een snelle en eenvoudige manier om met bloemen een tafel snel en elegant aan te kleden. Zomers en makkelijk voor de gastvrouw, toch elegant en trendy. Negentig procent van de Fransen doet regelmatig een 'apéro', veertig procent doet het zelfs meer dan eens per week. Dit is een interessante doelgroep voor informele miniboeketjes: iets te drinken, iets te snacken, iets moois om naar te kijken is typisch iets voor millennials.

À votre santé! 
In juni is het startschot van de ApéroFleurs gegeven door de Fédération Française de l’Apéritif (FFA), een trendy Apéro-winkel/restaurant in Parijs. Hier wordt, in samenwerking met Lajoiedesfleurs.fr, de gehele maand de apéro omgezet in een ApéroFleurs. De mini-boeketjes zijn samengesteld door trendy bloemist Thierry Féret/Flowered by. 

Beelden ApéroFleurs
Onderstaande beelden mogen worden gedownload en rechtenvrij gebruikt, met vermelding van de bron Lajoiedesfleurs.fr (of Mooiwatbloemendoen.nl) en de hashtag #AperoFleurs.

ApéroFleurs
Download image