• LinkedIn
  • Twitter

Woonplanten van de Maand en Bloemenagenda 2020 bekend

24 november 2019

De productlijsten voor 2020 zijn zoals altijd weer tot stand gekomen in nauwe samenwerking met de productspecialisten van Royal FloraHolland. In het najaar zullen fotografie, teksten en downloadbare posters beschikbaar zijn in Nederlands, Duits, Engels en Frans voor alle geïnteresseerde partijen.

Woonplanten van de Maand 2020

Januari Zamioculcas
Februari Goudpalm
Maart Dendrobium
April Campanula
Mei Lepelplant
Juni Calla
Juli Celosia
Augustus Cactus
September Strelitzia
Oktober Croton
November Vrouwentong
December Yucca

 

Bloemenagenda 2020

Januari Roos
Februari Chrysant
Maart Tulp
April Gerbera
Mei Alstroemeria
Juni Lelie
Juli Zomerbloemen (Gladiool, Leeuwenbek, Zonnebloem) 
Augustus Dahlia
September Snijhortensia
Oktober Lisianthus
November Orchideeën (Cymbidium, Phalaenopsis, Vanda)
December Amaryllis

 

De laatste maar niet het einde
2020 zal het laatste jaar zijn dat Bloemenbureau Holland de Woonplant van de Maand en Bloemenagenda uitbrengt, na een succesvolle reeks van ruim 15 jaar. In het najaar van 2020 zal het Bloemenbureau met een nieuw programma starten: de Bloemen- en Plantencollecties waarmee we beter inspelen op de behoeftes van de consumenten(pers) die veel interesse hebben in seizoenen en trends. Ook sluit de nieuwe aanpak nog beter aan bij de groeiplatformen (seizoenen en interieur).

Trends centraal
Aan de hand van trendinformatie (basis Groenbranche Trends) wordt een groep bloemen en (buiten)planten geselecteerd die past bij de seizoenen. We zullen twee keer per jaar een collectie uitbrengen, een collectie voor het lente/zomer seizoen en een voor het herfst/winter seizoen. Hierin komen naast de producten bijvoorbeeld kleuren, materialen, vormen, texturen en specifieke thema’s aan bod. De producten zijn uiteraard de hoofdrolspelers die ook prima door productie- en handelspartijen ingezet zullen kunnen worden in hun eigen communicatie en promotie.