• LinkedIn
  • Twitter

Tweede editie Van Grauw naar Groen start in april

09 februari 2022

Maak je leefomgeving groener, want van groen word je blij

Ook dit voorjaar stimuleren wij consumenten weer hun directe leefomgeving groener te maken. De Van Grauw naar Groen-campagne zet consumenten aan om buitenplanten te kopen. Voor hun eigen balkon of tuin, maar ook voor openbare ruimtes als dit is toegestaan. In 2021 heeft de doelgroep Aesthetic Explorer de campagne met een 8 beoordeeld. Reden om deze succesvolle campagne ook in 2022 in te zetten. De campagne loopt in Duitsland en Nederland. In UK en Frankrijk haken wij in op het onderwerp met inspiratie op de consumentenwebsites.

Afbeelding
Tweede editie Van Grauw naar Groen start in april

Visuals, filmpjes en radio
We zetten een online homepage takeover advertentie in op Nederlandse en Duitse nieuwssites. Hiermee bereiken wij veel mensen. Op social media delen wij korte animatiefilmpjes. Een overtuigende manier om de aanstekelijkheid van groen te laten zien.

Animatiefilmpjes:

In Nederland zenden wij een commercial uit op de grote radiozenders. Dit is een samenwerking met de promotiegroep Outdoor kwekers van Royal FloraHolland.

Beluister de radiocommercial:

Geluidsbestand

PR, content en shopper activaties
Maar dit is nog niet alles. Met behulp van PR en content vertellen wij over de positieve effecten van een groene leefomgeving. En op de mentale en fysieke gezondheid en leefbaarheid in een wijk.
In Nederland gaan we na een succesvol eerste jaar door met de Groenburgemeester. Momenteel werken wij hard aan de invulling hiervan. Ook in Duitsland bereiden wij aandacht aan de campagne voor. Op Mooiwatplantendoen.nl en Pflanzenfreude.de inspireren wij de consument met bijvoorbeeld tuinontwerpideeën en Do-It-Yourself-tips. Denk ook aan creatieve tips voor het bedekken van saai beton met planten. Tot slot staan er meerdere shopper activaties gepland, die aanhaken op de campagne Van Grauw naar Groen. Hierover vertellen wij binnenkort meer.

Campagnematerialen gebruiken?
Wil je ook de consument verleiden om buitenplanten te kopen? Je kunt gratis gebruik maken van de campagnematerialen. De beelden kun je hieronder downloaden. Graag bij gebruik van deze beelden op social media wel #vangrauwnaargroen en #mooiwatplantendoen vermelden. A1-formaat posters en hoge resolutiebeelden kun je in verschillende talen via onze online Marketing Portal downloaden. Betalende stakeholders kunnen deze portal op aanvraag gebruiken.

Posters (A1): 

Meer informatie?
Mocht je interesse hebben om de korte animatiefilmpjes op de scherm(en) in je winkel of op kantoor te laten draaien, stuur dan een mail naar Isabel Groot, campagnemanager tuinplanten via igroot@bloemenbureauholland.nl. Wil je meer weten over deze campagne, neem dan contact op met Isabel.

                  
Februari 2022