Tuinplanten stralen op Mooiwatplantendoen.nl deze zomer

De kans is heel groot dat we deze zomer meer thuis blijven en minder ver op vakantie gaan. We brengen veel tijd door in en rondom de eigen woning. De behoefte aan tips om van de tuin, het balkon of de patio een ware oase te maken was nog nooit zo groot. Op Mooiwatplantendoen.nl en onze consumentensites in Duitsland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk bieden we de consument een rijk contentdossier hoe en welke tuinplanten hier een rol in kunnen spelen.

Tuinplanten stralen op Mooiwatplantendoen.nl deze zomerEen zomertuin die bijdraagt aan de biodiversiteit
We vieren het zomerseizoen met planten. Een belangrijk thema waar we aandacht aan schenken is de zomertuin die bijdraagt aan de biodiversiteit. Hoe creëer je een prachtige buitenruimte waar bijen en andere kleine dieren dol op zijn. Mooiwatplantendoen.nl laat zien hoe je als consument een handje kunt helpen, met DIY-tips, informatie over welke planten hiervoor erg geschikt zijn, waarbij een zeer gevarieerd assortiment wordt gepresenteerd. 

Tuinplanten in combinatie met droogte en hitte
Consumenten genieten van hun tuin en balkon in de zomerperiode, maar het voorjaar was erg droog. Natuurlijk water in de vorm van regen is geen vanzelfsprekendheid. Welke planten kunnen tegen de droogte, zijn hittebestendig? Planten vragen verzorging maar geven ook iets terug, ze bieden koelte en schaduw. De artikelen bevatten plantenwijzers, tips voor een hitte plan(t) en artikelen over de zomertuin.

Media-ondersteuning in Nederland en Duitsland
Vanaf 19 juni is alle content gepubliceerd op onze consumentensites in Nederland (Mooiwatplantendoen.nl), Duitsland (Pflanzenfreude.de), Frankrijk (Maplantemonbonheur.fr) en het Verenigd Koninkrijk (Thejoyofplants.co.uk).

In Nederland en Duitsland jagen we dit aan via diverse online (social) media.

In Nederland startte - naast de online promotie - vanaf 19 juni bovendien een nieuwe radiocommercial op diverse zenders (o.a. NPO Radio 1, NPO Radio 2, NPO 3FM, Qmusic, Radio 538, Radio Veronica, Radio 10, SkyRadio, 100%NL, Sublime) en via internetradio.

Beluister de radiocommercial hier:

Samenwerking
Deze campagne is een samenwerking tussen Bloemenbureau Holland en de buitenplantenkwekers van Royal FloraHolland. Ook voor het najaar heeft deze groep plannen voor een gezamenlijke tuinplanten herfstcampagne.

Meer weten?
Neem dan contact op met Isabel Groot, campagnemanager, via i.groot@bloemenbureauholland.nl

 

Tuinplanten stralen op Mooiwatplantendoen.nl deze zomer
Tuinplanten stralen op Mooiwatplantendoen.nl deze zomer
Download image