• LinkedIn
  • Twitter

Trend Collecties 2023 aangekondigd

13 juni 2022

De bloemen en planten van de lente/zomer- en herfst/winter 2023 collecties

Jaarlijks presenteert Bloemenbureau Holland De Trend Collecties. Deze collecties bevatten een selectie van bloemen en planten die zijn gekozen met verschillende partijen uit de sierteeltbranche. Bij de selectie wordt gekeken naar beschikbaarheid, PR-waarde en de huidige trends binnen de branche. Voor 2023 zijn deze trends Collecting Memories en Vintage Folklore. 

 

Afbeelding
Trend Collecties 2023 selecties aangekondigd

Lente/zomer 2023-trend en selectie
De eerste Trend Collectie voor 2023 is gebaseerd op de sierteelttrend Collecting Memories. Deze trend is gebaseerd op de sterke behoefte aan herinneringen in een veranderende wereld. Hij bestaat uit geruststellende producten die helpen om van thuis een plek te maken waar dierbare herinneringen kunnen worden gekoesterd. Daarom kozen we voor deze collectie bloemen en planten die een duidelijk poëtisch karakter hebben en staan voor zachtheid en harmonie. Die kenmerken zien we terug in de volgende selectie:

Bloemen Kamerplanten Buitenplanten
Ammi visnaga Phlebodium Tuinkruiden
Ranunculus Araucaria Prunus
Rosa Anthurium Eucalyptus
Dianthus Bromelia Poëtische planten mix
(Mix van fijnbloemige borderplants Felicia, Bacopa, Petunia, streptocarpus, Fuchsia, Dianthus, Gypsophilla)
Scabiosa Hydrangea  
Dahlia Ficus  

Herfst/winter 2023-trend en selectie
Voor de herfst/winter collectie vonden we inspiratie in de Vintage Folklore-trend. In de verharde samenleving voelen we het verlies van samenhang en harmonie. Dat willen we herstellen. Vintage Folklore staat dan ook voor aandacht voor diversiteit en levensduur van een product. Niet weggooien, maar repareren en weer oplappen is het devies. De boeketten (en bloemen) in deze trend zijn voornamelijk wild en bont. Ook planten worden gekoesterd, zelfs de buitenbeentjes. Dit wordt vertegenwoordigd in de volgende bloemen en planten:

Bloemen Kamerplanten Buitenplanten
Hyacint Rhododendron  Sedum
Chrysanthemum Codiaeum Viburnum
Delphinium Ceropegia Viola
Matthiola Schefflera Gaultheria
Kalanchoë Calathea  
Tulp Primula  
  Phalaenopsis  

Achtergrond van De Trend Collectie
Bloemenbureau Holland ontwikkelt jaarlijks twee Trend Collecties die aansluiten bij huidige trends: één voor lente/zomer en één voor herfst/winter. Deze collecties zijn verbonden aan het Celebrate Seasons groeiplatform. De Trend Collectie gaat in 2023 alweer haar vierde jaar in. Hiermee voorzien we in de behoeftes van consumenten, die continu veranderen. Zo blijven bloemen en planten het hele jaar door top-of-mind bij zowel consumenten als de pers. Naast een selectie uit de top 20 producten besteden we ook aandacht aan kleinere nicheproducten. Die zijn vaak extra interessant voor de pers, wat de kans op exposure vergroot.

Meer informatie
Neem voor meer informatie over De Trend Collectie contact op met Isabel Groot, campagne manager, via igroot@bloemenbureauholland.nl.

                  
Juni 2022