• LinkedIn
  • Twitter

Shopper activatie herfstboeketten bij Blumen Risse

03 oktober 2021

In oktober komt Blumen Risse met een bijzondere shopper activatie voor de Duitse consument in de circa 130 filialen en in haar webshop. Een promotiecampagne waarin herfstboeketten centraal staan, die zijn samengesteld uit verschillende unieke bloemen.

Het thema is ‘Holen Sie sich den Herbst in die Vase’. Deze shopper activatie is een gezamenlijk initiatief van Blumen Risse, kwekersgroep ‘365 Dagen Bloemen‘, distributeur Hilverda DeBoer en Bloemenbureau Holland.

Verkoopbevorderende actie  

Afbeelding
Shopper activatie herfstboeketten bij Blumen Risse
Van 30 september tot 30 oktober stelt Blumen Risse speciale herfstboeketten samen met snijbloemen als carthamus, Waxflower, amaranthus en nog enkele andere soorten. Bloemen in bij de herfst passende kleurnuances als oranje en rood-blauwe tinten. Ook het ‘Boeket van de Week’, met een vanafprijs van € 9,99 is onderdeel van de promotie in de winkels. 

Hans-Jörg Brass, directeur van Blumen Risse, hierover: "Wij zijn blij dat we door deze campagne kunnen laten zien hoe veelzijdig ook dit seizoen weer is. Onze klanten, maar ook onze bloemisten, zullen snijbloemen zien die niet altijd zomaar verkrijgbaar zijn. Deze unieke bloemen worden door onze bloemisten verwerkt tot trendy boeketten. De campagne is verder een mooie gelegenheid om onze aanwezigheid op social media te versterken en de webshop van Blumen Risse meer bekendheid te geven.“ 

Speciale aanbieding in circa 130 winkels en via internet
De herfstboeketten zullen verkrijgbaar zijn bij alle Blumen Risse bloemisten en tuincentra, met de meeste locaties in de deelstraat Noordrijn-Westfalen. Ook loopt de promotie bij bloemisterijen in de deelstaten Nedersaksen, Hessen en Rijnland-Palts. Via de webshop van Blumen Risse kunnen consumenten uit heel Duitsland de boeketten bestellen. 

Uitgebreide media-ondersteuning
Deze shopper activatie haakt aan bij de contentcampagne 'Herbst ruft nach Blumen' die van 22 september tot eind november te zien is op de consumentenwebsite Tollwasblumenmachen.de en via de bijbehorende social media kanalen (Facebook, Instagram, Pinterest). Naast de reclame via internet wordt een radiospot uitgezonden op de Duitse publieke zender WDR 2. Met persberichten, winacties en het inschakelen van influencers wordt de shopper activatie nog verder gepromoot. Op de winkelvloer is POS-materiaal te zien, zoals posters. In de webshop van Blumen Risse worden de herfstboeketten speciaal uitgelicht met opvallende kleuraccenten. Bovendien maakt de keten via eigen social media kanalen en in haar nieuwsbrief nog eens extra reclame voor deze herfstboeketten. 

Meer informatie 
Meer weten over deze shopper activatie? Neem dan contact op met Floris Wiebosch, shopper activatie marketeer via fwiebosch@bloemenbureauholland.nl.

                  
September 2021