Shopper-activatie Bedankt Plant bij Nederlandse bloemist

Van 1 tot en met 20 oktober vindt de Bedankt Plant shopper-activatie plaats bij Nederlandse bloemisten. De activatie heeft als doel de consument meer planten te laten kopen bij de Nederlandse bloemist. De consument wordt verwezen naar de actiepagina van Mooiwatplantendoen.nl. Deze actie wordt gesteund door een brede, groene coalitie.

Samenwerkende partijen
Shopper-activatie Bedankt Plant bij Nederlandse bloemistDe shopper-activatie is opgezet door Bloemenbureau Holland en wordt uitgerold in samenwerking met bloemistenvereniging VBW, handelspartijen Waterdrinker C&C en Bab Star en kwekersvereniging Air So Pure. Ook groentesapjesfabrikant Sapje speelt een belangrijke rol.

De shopper-activatie in het kort
Van 1 tot en met 20 oktober 2019 krijgt iedere consument die voor €20,- aan planten koopt, bij een geselecteerde bloemist, een actievoucher. Met de code op de voucher maakt hij/zij kans op één van de 25 detox kuren van Sapje t.w.v. €110,- of één van de 50 Air So Pure planten t.w.v. €25,-. Iedereen die een code invult krijgt bovendien 10% korting op het assortiment van Sapje. De gedachte is dat deze prijzen, net als planten, zorgen dat je je nog lekkerder voelt!

Bedankt Plant
De activatie maakt onderdeel uit van de consumentencampagne Bedankt Plant. Deze campagne draait om de boodschap dat consumenten hun planten mogen bedanken voor alle goede dingen die de planten doen, allemaal voor een beetje water, licht en liefde. Bedankt Plant is medio september duidelijk aanwezig in consumentenmedia en met de shopper-activatie wordt deze boodschap vertaald naar de winkelvloer.

Bloemistenpakket
We hebben een winkel POS-pakket samengesteld met stoepbordposters, een balie display, actievouchers en een bijpassende sapkan. Daarnaast zijn er online downloads beschikbaar om door de bloemist te gebruiken via hun social mediakanalen en nieuwsbrief. Op de actiepagina van Mooiwatplantendoen.nl staat een directe link naar de deelnemende bloemisten en natuurlijk wordt de campagne gecommuniceerd via organische en gesponsorde socialmediaberichten.

Shopper-activatie Bedankt Plant bij Nederlandse bloemist
Download image