Shopper activatie amaryllis Nederland en Duitsland

Na het succes van voorgaande jaren is er in december opnieuw een amaryllis shopper activatie gepland bij Fleurop. Ook dit jaar in zowel Nederland als Duitsland. Consumenten maken daarbij kans op mooie prijzen bij aankoop van een amaryllisboeket. De campagne verschilt iets per land qua inhoud en doorlooptijd maar is een gezamenlijk initiatief van Fleurop, de amaryllistelers, Royal FloraHolland en Bloemenbureau Holland.

De activatie voor consumenten in Nederland

De eerste amaryllis shopper activatie bij Fleurop Nederland (2019) groeide uit tot een groot succes. Er werden destijds ruim 100% meer boeketten verkocht dan verwacht. Dit jaar mikken we op soortgelijk succes. De activatie loopt van 1 december tot 24 december 2021. Shoppers maken bij aankoop van een amaryllisboeket kans op een van de tien interieurstylingpakketten ter waarde van € 449,-. Het pakket bestaat uit interieuradvies van een stylist, een interieurcheque en een mooie bos amaryllissen. Er doen zo’n 550 bloemisten mee. Voor hen is er een poster en toonbankdisplay ontwikkeld. De activatie wordt ook online ondersteund, door een socialmediacampagne en met content op Mooiwatbloemendoen.nl en haar socialmediakanalen.

De activatie voor consumenten in DuitslandFleurop DE 2021 amaryllis

In Duitsland vindt de activatie voor de tweede keer plaats. In 2020 werd er 350% meer boeketten met amaryllis verkocht ten opzichte van het jaar ervoor. Reden dus voor herhaling. Tussen 24 november en 24 december maken consumenten die een amaryllisboeket kopen opnieuw kans op een van de 100 boeketten - om zelf te houden of cadeau te doen. De 1.200 participerende bloemisten ontvangen posters en plafondhangers om aandacht te vragen voor de activatie. Dit gebeurt ook via billboards rondom de winkels. Er is bovendien een socialmediacampagne en uiteraard ondersteuning van Tollwasblumenmachen.de en haar socialmediakanalen.

Meer informatie 
Meer weten over deze shopper activatie? Neem contact op met Floris Wiebosch, shopper activatie marketeer, via fwiebosch@bloemenbureauholland.nl.

                  
November 2021