Nieuw! Duitse podcast over planten

Samenwerking Pflanzenfreude.de en twee magazines

Een mooie primeur: Pflanzenfreude.de brengt zes podcasts over planten in het Duits: ‘Blattgeflüster - der Zimmerpflanzen podcast’. Dit is een samenwerking met de Duitse magazines Schöner Wohnen en Couch.

German plants podcast
Advies en suggesties van experts

In iedere aflevering krijgt host Marike Götz (Business Development Manager bij uitgever G+J LIVING Digital GmbH) plantenadvies van experts. Haar planten hebben het regelmatig best zwaar, dus tips zijn welkom. Suggesties waar natuurlijk de luisteraars ook wat aan hebben. In zes afleveringen praat ze onder andere met Igor Josifovic-Kemper, oprichter van de Urban Jungle Bloggers, over de basisprincipes van plantenverzorging. Ook komt ze in gesprek met Zelda Czok van plant concept store Winkel van Sinkel over actuele plantentrends en met forest bathing expert Lara Leonie Keuthen over de rol van planten in ons welzijn. Vermakelijke en ontspannen gesprekken gegarandeerd.

Waar en wanneer?
Per 9 augustus zijn er twee podcasts tegelijk live gegaan. Daarna verschijnt er elke twee weken een nieuwe editie, in totaal zijn er zes afleveringen. De laatste komt live op 4 oktober. Ze worden gepubliceerd op alle bekende podcastkanalen, waaronder Spotify. Daarnaast komen er links op Pflanzenfreude.de en op de sites van Schöner Wohnen en Couch. De naam van de podcasts: Blattgeflüster, betekent letterlijk bladgefluister.

Afleveringen en experts
De volgende podcastonderwerpen staan gepland:

  1. Basis plantenverzorging - Igor Josifovic-Kemper (blogger en oprichter Urban Jungle Bloggers): 9 augustus
  2. Planten en seizoenen, micro green en eetbare planten - Simone Knauss (managing editor en plantenexpert van Schöner Wohnen): 9 augustus
  3. Kamerplantentrends - Zelda Czok (oprichter plant concept store Winkel van Sinkel): 23 augustus
  4. Planten en interieurontwerp - Doreen Schuhmacher (interieurstilist en oprichter Palm Studio Berlin): 6 september
  5. Planten voor de ziel - Lara Leonie Keuthen (bomen-influencer en bosbadexpert): 20 september.
  6. Plantfluencers - Naam wordt nog bekend gemaakt: 4 oktober

Meer weten?
Voor meer informatie over de plantenpodcasts kun je terecht bij Monique Kemperman, campagnemanager kamerplanten, via mkemperman@bloemenbureauholland.nl.
                   
Augustus 2021