• LinkedIn
  • Twitter

Mooiwatplantendoen.nl opent Plant Bathing Studio

10 oktober 2018

In Hartje Amsterdam opent Mooiwatplantendoen.nl de eerste Plant Bathing Studio van Nederland, waar bezoekers zich letterlijk kunnen onderdompelen en opladen aan de kracht van planten. De studio is nieuw in Nederland en geïnspireerd op een trend uit Japan, forest bathing.

Planten hebben een positief effect op het welzijn van mensen en leveren – letterlijk – de zuurstof in het drukke leven. Exemplaren met grote groene bladeren zorgen voor een betere gemoedstoestand, reduceren stress en maken creatiever. En voor wie het concentratievermogen wil opkrikken, zijn er luchtzuiverende blikvangers. Om die effecten zelf te kunnen ervaren, opent Mooiwatplantendoen.nl, het consumentenmerk van Bloemenbureau Holland, de eerste Plant Bathing Studio van Nederland. 

Afbeelding
Voel wat planten voor je doen 
In de Plant Bathing Studio aan de Haarlemmerstraat kan iedereen van 15 tot en met 20 oktober in alle rust de positieve uitwerking van planten absorberen. Voor slechts 1 euro kun je je voor 5 minuten ‘letterlijk’ onderdompelen in het groen. Na afloop krijgt ieder bezoeker een plant mee om het gevoel nog even langer vast te houden en als start voor een eigen Plant Bathing @home. De studio maakt deel uit van de nieuwe campagne 'Bedankt Plant' die op 21 oktober van start gaat in Nederland, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk en op 29 oktober in Frankrijk.

Shinrin-yoku met planten 
Plantbaden is een afgeleide van bosbaden, het trending shinrin-yoku uit Japan. "We voelen ons lekkerder met planten om ons heen," zegt Monique Kemperman van Mooiwatpalntendoen.nl. "Wie door een bos loopt, komt er geheid met meer energie uit. Onderzoek van NASA bewijst dat de lucht in een kamer gezuiverd wordt door planten. En mensen worden creatiever als er planten in de ruimte staan. Onder meer deze inzichten inspireerden ons voor de totstandkoming van de Plant Bathing Studio. Deze plek bewijst in één sessie wat de natuur en planten voor ons doen."

Kom ook naar de Plant Bathing Studio! 
Waar? Haarlemmerstraat 72, 1058 KC Amsterdam 
Wanneer? Plantbaden kan van 15 tot en met 20 oktober 2018 tussen 10:00 en 18:00 uur