• LinkedIn
  • Twitter

Mood garden Amsterdam laat consument bloemen en planten echt ervaren

17 oktober 2023

Bloemenbureau events in Amsterdam, Londen, Hamburg en Parijs

Afbeelding
Mood garden Amsterdam laat consument bloemen en planten echt ervaren

Om de consument nu eens echt te laten ervaren wat bloemen en planten doen met de eigen ‘mood’, organiseert Bloemenbureau Holland deze weken bijzondere evenementen in vier landen. Het laatste weekend van september kwamen honderden belangstellenden naar een speciale drijvende kas in de Seine. Van 18 tot 20 oktober is het de beurt aan Hamburg. Begin november sluiten Amsterdam en Londen de betoverende reeks af. Elke stad met een eigen lokale insteek.

De gedachte erachter is duidelijk. De bezoeker op een verrassende manier de positieve kracht van bloemen en planten laten ervaren. Wie binnenloopt wordt ondergedompeld in een betoverende wereld van kleur, geur en emotie. Om zich na afloop te (laten) realiseren dat bloemen en planten de dag niet alleen mooier maken, maar je vooral ook beter laten voelen.

Groene oase
Van 2 t/m 4 november staat in Amsterdam de Mood garden open voor het grote publiek. Een gigantische kas van 270 m2 herbergt een groene oase vol met kleurige en geurige bloemen en luchtzuiverende planten. De Mood garden staat opgesteld op het voorplein van de RAI Amsterdam (Europaplein-zijde). Bezoekers lopen met een audiotour door vier verrassende ruimtes die verschillende ‘moods’ oproepen. Zo kunnen ze bijvoorbeeld letterlijk als een hangplant hangen tijdens de workshop ‘aerial yoga’ of meedoen aan een bloementhee-proeverij. En natuurlijk zijn er inspirerende voorbeelden om bloemen en planten ook thuis hun positieve werk te laten doen. Immers, bloemen en kamerplanten verminderen stress- en angstgevoelens, verbeteren de concentratie, brengen vreugde en geluk. De Mood garden prikkelt alle zintuigen en laat dat de bezoeker zelf ervaren.

Om het evenement maximale aandacht te geven, wordt op de openingsdag een speciaal bloemenontbijt georganiseerd voor consumentenmedia en influencers.

Vergroende Eiffeltoren

Please accept marketing-cookies to watch this content.


Het eerste evenement zorgde eind september voor veel bezoekers en publiciteit in Parijs. Inwoners en toeristen stonden twee dagen lang letterlijk in de rij om de drijvende kas in de Seine te beleven. Met een kort filmpje van een vergroende Eiffeltoren onderstreepte het Bloemenbureau het motto: Vergroen je stad, vergroen je leven! Het 18 seconden-filmpje ging ‘viral’. In de drijvende kas van 200 m2 namen bezoekers deel aan meditatiessessies met groene planten, leerden ze een trendboeket maken of ontvingen ze een tarotlezing op basis van hun geboortebloem. Met de introductie van Botanical Wonders experience, een augmented reality toepassing, werd het mogelijk om de eigen leefruimte in te richten met levensechte bloemen en planten. Het resultaat was daarmee direct zichtbaar en gaf ook inspirerende informatie over de geuren en kleuren die daarbij horen.

Afbeelding
Botanical Wonders experience
Scan en beleef de Botancial Experience 

Bezoek de Mood garden
De Mood garden in Amsterdam is gratis toegankelijk en geopend vanaf 2 november om 12.00 uur en tot en met 4 november dagelijks tussen 10.00 en 18.00 uur.

Ook voor kwekers en handelaren is de Mood garden een bijzondere ervaring om hun eigen producten eens in een hele andere opstelling te ervaren.

Meer weten?
Neem voor meer informatie contact op met campagnemanagers Gabrielle Dullaart via gdullaart@bloemenbureauholland.nl en Monique Kemperman via mkemperman@bloemenbureauholland.nl