• LinkedIn
  • Twitter

Mei 2015: Chinese Roos is Woonplant van de maand

31 december 2014

Vertelt u het uw klanten deze maand? De Chinese Roos, of Hibiscus, is Woonplant van de maand mei 2015. Dat betekent dat de woonplant extra in de schijnwerpers staat deze maand. Doet u ook mee op de winkelvloer? Dat is heel makkelijk met ons gratis te downloaden POS-materiaal, te vinden onderaan dit artikel.

Het verhaal van de Chinese Roos

De veelzijdige Chinese Roos is te herkennen aan trompetvormige bloemen met glanzende, donkergroene bladeren. Hij wordt zowel als kamer-, kuip- en terrasplant gebruikt. De oorspronkelijke bloemkleur was rozerood maar we zien tegenwoordig veel verschillende kleuren, van geel tot donkerrood en van roze tot wit.

Productie van de Chinese Roos

Van oorsprong komt de Chinese Roos uit China en Zuidoost-Azië, vandaar de naam. Met rozen heeft deze niet-winterharde struik echter niets te maken. Voordeel is dat hij met deze benaming wel meelift op de populariteit van de roos. De Chinese Roos behoort tot de familie van de Malvaceae, de kaasjeskruidachtige. Opvallend kenmerk is de ver uit de bloem stekende meeldraadbuis, met aan het einde de helmknoppen. 

Waar moet u op letten bij de aankoop van Chinese Roos?


•    Potmaat en verschijningsvorm. Bij de inkoop van de Chinese Roos is het vooral belangrijk te letten op de potmaat, van mini tot grote kuipen. Ook letten we op de diameter van de plant, aantal bloemknoppen en de verschijningsvorm: struik of stam. 
•    Gezondheid. De planten moeten vrij zijn van ziekten en plagen. 
•    Knopvorming. De bloemen bloeien relatief kort maar de plant maakt regelmatig nieuwe knoppen aan. Het is dus belangrijk dat er vooral voldoende nieuwe knop in zit.
•    Bladluis. Pas ook op voor geel blad of bladluis op de Chinese Roos.
•    Rijpheid. Koop de planten niet te onrijp, door gebrek aan licht komen de bloemknoppen niet of slecht open of ze vallen makkelijk af. 
•    Vocht. Belangrijk is ook dat de Chinese Roos bij aankoop voldoende vochtig is, zodat hij niet slap gaat hangen.

Chinese Roos-assortiment

Het assortiment Chinese Roos is fors uitgebreid. Was het assortiment vroeger gevoelig voor knopval, door veredeling is dat probleem grotendeels verholpen. Vooral bekend zijn de planten uit de Sunny Cities Serie waarbij de cultivars vernoemd zijn naar wereldsteden als Paramaribo, Bordeaux of Venetië. Nieuw in het assortiment is de HibisQs waarvan knopontwikkeling en bloeitijd veel langer zijn dan gemiddeld. Er komen drie onderscheidende series in voor: Longiflora, Miltiflora en Gardiflora. 

Verzorgingstips voor consumenten

Chinese Roos houdt van veel licht en kan zelfs buiten in de volle zon staan. Houd de grond voldoende vochtig, zeker in het bloeiseizoen. Slappe bladeren? Dan is de woonplant dorstig. Geef de woonplant iedere twee weken plantenvoeding en haal regelmatig uitgebloeide bloemen weg. In de winter kan men de plant een koele, maar vorstvrije plek geven en de plant eventueel terugsnoeien, zodat hij het volgende seizoen weer rijkelijk bloeit.

Creatieve tips voor de Chinese Roos

Chinese Roos staat met zijn prachtige kleuren mooi in zowel interieurs als tuinen. De woonplant combineert u met trendy of juist klassieke potten. Buiten geeft de plant met verschillende grote struik- en stamvormen meteen een vakantiesfeer. Samen met andere Middellandse-Zeeplanten als Bougainvillea, Oleander en Olijf maakt u zo het perfecte zomerterras.

Film over de Chinese Roos

Voor consumenten hebben wij ook een online video gemaakt met de Chinese Roos in de hoofdrol. U kunt deze video natuurlijk ook embedden (https://youtu.be/bvYwrnfN09s) op uw eigen website of afspelen in uw winkel. Hieronder kunt u de film bekijken:

Please accept marketing-cookies to watch this content.

Beelden van de Chinese Roos

Onderstaande beelden kunt u kosteloos downloaden

Poster Chinese Roos

Via onderstaande link kunt u de poster downloaden: 

05_2015_poster_chinese_roos.pdf