• LinkedIn
  • Twitter

Maart 2015: Franse Geranium is Woonplant van de maand

31 december 2014

In maart is de Franse Geranium, of Pelargonium Grandiflorum, Woonplant van de maand. Iedere maand kiezen we zo’n Woonplant van de maand, waarmee we de bewuste plant extra aandacht geven. Doet u ook mee op de winkelvloer? Dat is heel makkelijk met ons gratis te downloaden POS-materiaal, te vinden onderaan dit artikel.

Het verhaal van de Franse Geranium

Bijna iedereen kent de Geranium, terwijl de Franse Geranium minder bekend is. Deze plant kenmerkt zich door zijn grote trompetvormige bloemen, waar de naam Grandiflorum naar verwijst, en de fluweelzachte, gezaagde bladeren. 

Productie van de Franse Geranium

De Franse Geranium komt oorspronkelijk uit Zuid-Afrika en behoort tot de familie van de Geraniaceae, de ooievaarsbekfamilie. Hoe die familie aan zijn bijzondere naam komt? De naam Pelargonium is afgeleid van het Griekse pelargos wat ooievaar betekent en verwijst naar de bek van de zaadcapsules van de Franse Geranium.

Waar moet u op letten bij de aankoop van Franse Geranium?


•    Potmaat en verschijningsvorm. Bij de inkoop van de Franse Geranium is het vooral belangrijk te letten op de potmaat, diameter van de plant, aantal bloemschermen en de verschijningsvorm, van kleine potmaat tot planten op stam. 
•    Gezondheid. De planten mogen geen ziekten en plagen hebben. 
•    Blad en bloem. Pas op dat er geen te rijpe bloemen aan de plant zitten of dat de plant geel blad heeft. Dat maakt de plant minder aantrekkelijk en dus minder verkoopbaar. 
•    Schimmel. Wanneer er lang te veel (condensatie)vocht tussen het blad en de bloemen blijft, kan Botrytis ontstaan. Deze schimmel vermindert de sierwaarde van de plant. 

Franse Geraniumassortiment

Het assortiment Franse Geranium is kleurrijk en gevarieerd qua bloem- en bladvorm. In de meeste gevallen worden de planten niet op cultivarnaam verhandeld maar op kleur of kleurenmix. De kleuren variëren van zuiver wit tot diep paars en van zalmkleurig tot donkerrood. Ook zijn er veel twee- en meerkleurige variëteiten. De planten zijn er op stam, in grotere of kleinere potmaten – minimaal 12 centimeter en maximaal 17 centimeter.

Verzorgingstips voor consumenten

Geef de planten regelmatig water, direct op de aarde, en een keer per twee weken wat plantenvoeding voor een rijke bloei. De Franse Geranium houdt van een lichte standplaats en kan naar buiten als de kans op nachtvorst is verdwenen. Om goed te blijven doorbloeien heeft de plant minimaal vier uur directe zon per dag nodig. Verwijder ten slotte uitgebloeide bloemen, dat stimuleert de aanmaak van nieuwe knoppen.

Creatieve tips voor de Franse Geranium 

Franse Geranium is de perfecte plant voor Moederdagen door zijn mooie bloemkleuren, volle uitstraling en makkelijke verzorging. In combinatie met een vrolijk gekleurde pot, die aansluit bij de prachtige kleuren van deze woonplant, is het geheel puur plezier! In een stevige stenen pot is de Franse Geranium tegelijk ingetogen en opvallend. Niet moeilijk om een goede indruk mee te maken.

Film over de Franse Geranium

Voor consumenten hebben wij ook een online video gemaakt met de Franse Geranium in de hoofdrol. U kunt deze video natuurlijk ook embedden (http://youtu.be/JC8DbFxGSNI) op uw eigen website of afspelen in uw winkel. Hieronder kunt u de film bekijken:

Please accept marketing-cookies to watch this content.

Beelden van de Franse Geranium

Onderstaande beelden kunt u kosteloos downloaden

Poster Franse Geranium

Via onderstaande link kunt u de poster downloaden: 

03_2015_poster_franse_geranium.pdf