De zonnebloem staat van week 27 t/m 30 op de Bloemenagenda

In de Bloemenagenda op Mooiwatbloemendoen.nl staat van week 27 tot en met week 30 de majestueuze zonnebloem centraal. Uw klanten lezen hier alles over deze zomerse bloem die de Koningin van de zomerbloemen genoemd mag worden. Laat u uw klanten de komende weken ook kennismaken met de vrolijkheid van de zonnebloem?

Wat is dat, de Bloemenagenda?
De Bloemenagenda 2015 presenteert vijftien bloemen, gesorteerd op het seizoen waarin ze verkrijgbaar zijn. De agenda neemt consumenten mee in het verhaal van de bloem, biedt hen inspiratie en prachtige beelden. De agenda staat op Mooiwatbloemendoen.nl en de content is zo ingericht dat deze makkelijk gedeeld kan worden via social media.

Oorspronkelijk van ver
De zonnebloem komt oorspronkelijk uit Noord- en Zuid-Amerika. Indianen aten daar de pitten uit de bloem, samen met bonen, mais en pompoenen. De officiële naam van de zonnebloem is Helianthus. Een samenvoeging van het Griekse Helios (zon) en Anthos (bloem).

Kleuren en vormen van de zonnebloem
Naast de bekende gele zonnebloem, zijn er ook oranje, bruine, crèmekleurige en donkerrode versies. Ook wat betreft vorm is er volop variatie: er zijn zonnebloemen met grote of kleine bloemen, met een enkele rij bloemblaadjes of met meerdere kransen. De zonnebloem staat sowieso, in elke kleur en vorm, garant voor een flinke portie zomergevoel.

Verzorgingstips voor de consument
Geeft u onderstaande tips mee aan uw klanten? Dan genieten ze optimaal van hun zonnebloemen.

 • Snijd de stelen schuin af.
 • Verwijder het overtollig blad van de stelen.
 • Zet de bloemen in een schone, liefst glazen vaas.
 • Voeg een beetje snijbloemenvoedsel toe.
 • Vul de vaas regelmatig bij, want zonnebloemen zijn dorstig.

Zo maakt u een zonnebloemboeket
Met zonnebloemen kunt u eindeloos combineren. Maak eens een boeket van een hele bos zonnebloemen met wat dille. Bijzonder! Ook mooi: zonnebloemen met Solidago, de standaard anjer en de anjer solemio. En wat te denken van de zonnige combinatie in de blauwe rieten mand? In deze mand staan diverse vaasjes bij elkaar met zonnebloemen, Delphiunium, lavendel, Agapanthus, violieren en Echinacea.

Symboliek van de zonnebloem
De zonnebloem staat vaak symbool voor de zon en de liefde. In de Griekse mythologie wordt nimf Clytia smoorverliefd op de zonnegod Apollo. Hoewel Clytia heel mooi was, beantwoordde Apollo haar liefde niet. Het resultaat: Clytia stierf van ellende, veranderde in een zonnebloem en draaide zo voortdurend mee met de zon om haar zonnegod te kunnen zien.

De Bloemenagenda 2015
De Bloemenagenda is een initiatief van Mooiwatbloemendoen.nl in samenspraak met FloraHolland en de VBW, partijen die de vijftien bloemen van de agenda hebben geselecteerd. Bloemenbureau Holland sluit met de agenda aan bij de wens om seizoensgebonden bloemen, productspecifieke promoties en bloemen die jaarrond verkrijgbaar zijn in de etalage te zetten voor consumenten. De Bloemenagenda 2015 bestaat nog uit de volgende bloemen:

 • Week 27 t/m 30            Zonnebloem
 • Week 30 t/m 32            Calla
 • Week 32 t/m 35            Hortensia
 • Week 36 t/m 40            Chrysant
 • Week 40 t/m 42            Alstroemeria
 • Week 42 t/m 45            Lisianthus
 • Week 45 t/m 48            Orchidee
 • Week 48 t/m 52            Amaryllis
Bloemenagenda 2015 Zonnebloem
Bloemenagenda 2015 Zonnebloem
Download image
Bloemenagenda 2015 Zonnebloem DIY
Download image