De zomerbloemen staan in augustus op de Bloemenagenda

Het is volop zomer, dus zetten we niet één, niet twee, maar drie zomerbloemen in de spotlight! Delphinium, Allium en Gladiool: deze vrijgevochten bloemen eisen de aandacht flink op. Op Mooiwatbloemendoen.nl leest de consument alles over deze zinderende zomerbloemen. Gaat u uw klanten ook inspireren met zomerbloemen?

Er valt veel te vertellen over zomerbloemen
Drie zomerbloemen, drie keer zoveel inspiratie. Open deuren en ramen en laat de zonnestralen binnen. Maak er een feestje van. U hoeft helemaal niet meer naar een tropisch eiland, de tropics halen we zelf in huis. Wat dacht u van een dinner party met de tropen als thema? Watermeloenen en kokosnoten dienen als vaas voor de zomerse schoonheden. De styling van de tafel wordt afgemaakt met zomerse bloemen en zeezout. Wist u trouwens dat er eetbare varianten* zijn van Gladiolen? Ze hebben een heerlijk subtiele smaak voor bij het zomers diner. 

Zomerbloemen in de zinderende zomerzon
Heerlijk, de zon schijnt uitbundig. Pak de allergrootste vaas die in huis en ga aan de slag met dit over de top zomerboeketrecept. Als dat geen zomers statement is.. Maar help, hoe overleeft mijn zomerse boeket dit? Geen nood. We hebben boordevol tips om uw bloemen tegen de zon te beschermen. Een bruiloft op de planning dit seizoen? Gefeliciteerd! Zomerbloemen passen uitstekend in een bruidsboeket. Kijk maar..

Herkomst, verschijningsvormen, symboliek en verzorging van zomerbloemen
In de bloemenwijzers van Gladiool, Allium en Delphinium kunt u veel achtergrondinformatie vinden over deze heerlijke zomerbloemen. Zo kom je te weten dat men vroeger dacht dat je met Delphinium schorpioenen kon verjagen. Wordt de term ‘de dood of de gladiolen’ uitgelegd, en ontdek je dat Allium niet alleen familie is van de ui, maar ook van bieslook en prei.

https://www.mooiwatbloemendoen.nl/gladiool
https://www.mooiwatbloemendoen.nl/allium
https://www.mooiwatbloemendoen.nl/delphinium

Inspiratie en informatie
Van iedere bloem op de Bloemenagenda zijn inspirerende beelden gemaakt in lijn met de Groenbranche Trends 2018. Deze stijltrends zijn een doorvertaling van de nieuwste consumententrends, specifiek gericht op de groene branche voor zowel binnen als buiten. Wilt u meer weten over de Bloemenagenda? Lees verder.

*Dan nog even dit: zet nooit zomaar je tanden in een (snij)bloem of plant, gebruik alleen eetbare bloemen van gespecialiseerde leveranciers die geteeld zijn voor consumptie. Je koopt ze bij bijvoorbeeld op Bloombites.nl. 

L'agenda des fleurs, août - les fleurs d'été
Zomerbloemen
Download image