De Woonplanten van 2019 zijn bekend

De woonplanten van de maand passen bij de trends van 2019

Ook in 2019 zet Mooiwatplantendoen.nl iedere maand een kamerplant of groep kamerplanten in de spotlight. Tijdens de fotografie houden we rekening met de stijltrends van 2019. 
Met de gemaakte beelden en de teksten voor de consument sluiten we bovendien aan bij het groeiplatform ‘Interior’ waarmee we consumenten willen verleiden om met planten van hun huis een thuis te maken. Daarnaast inspireren we de media met interessante weetjes en mooi beeldmateriaal dat aansluit bij de consumentenbehoeftes van 2019. 

Hoe worden de producten geselecteerd?  
De lijst met planten is tot stand gekomen in samenwerking met de productspecialisten van Royal FloraHolland. Bij de selectie is rekening gehouden met een aantal criteria. Zo mag een product slechts een keer per drie jaar gepromoot worden om zodoende zoveel mogelijk productgroepen te bedienen. Om een goede verkrijgbaarheid te garanderen, moeten er minimaal vier kwekers zijn die de plant of plantengroep telen en moeten de  producten  in een periode van zeven maanden goed worden aangevoerd (1 à 2 seizoensproducten uitgezonderd). Bovendien bekijken we of de planten interessant zijn voor de consumenten(pers) en aansluiten bij de huidige tijdgeest. 

Tijdig kunnen inhaken
De lijst wordt nu al bekend gemaakt om de verschillende verkoopkanalen, producenten en pers voldoende tijd te geven vooruit te plannen en hen te stimuleren eigen verkoopacties te ontwikkelen om zo optimaal te profiteren van alle aandacht. De teksten de fotografie komen zo snel mogelijk na voltooiing beschikbaar voor alle partijen.

De woonplanten van 2019:

Januari

Kentia

Februari

Varens

Maart

Potlelie

April

Begonia

Mei

Badkamerplanten (Tillandsia, Ficus pumila, Adiantum, Spathiphyllum)

Juni

Zonnebloem

Juli

Monstera

Augustus

Vleesetende planten (venusvliegenval, Sarracenia, Drosera, Nepenthes)

September

Grootbladige Ficus

Oktober

Cymbidium

November

Calathea

December

Kerstster

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Download hier de PDF met het overzicht

Overzicht woonplanten 2019
Download image