• LinkedIn
  • Twitter

De tuinplanten uit De Trend Collectie herfst/winter 2021

02 juni 2021

Zestien tuinplanten, kamerplanten en bloemen die mooi bij elkaar passen door hun kleur, vorm en uitstraling vormen samen de nieuwe Trend Collectie herfst/winter 2021. Een collectie die mooi aansluit bij huidige trends in interieur, lifestyle en mode. Op 1 september presenteren Mooiwatplantendoen.nl en Mooiwatbloemendoen.nl deze Trend Collectie, de derde alweer. 

Creëer een Balanced Biotope

De Trend Collectie is vormgegeven op basis van de trend Balanced Biotope. Hierbinnen draait alles om duurzaamheid, groen en biodiversiteit. De vier tuinplanten uit de collectie vieren deze biodiversiteit en laten de veelzijdigheid van de natuur zien. Uiteraard zijn de planten goed verkrijgbaar deze herfst en winter.

De vier tuinplanten
De tuinplanten uit de herfst/wintercollectie zijn: 

Afbeelding
Siergrassen

Binnen de siergrassen onderscheiden we verschillende soorten Pennisetum, Carex en de Panicum, Miscanthus en Cortaderia. Allemaal buitenplanten die bij het minste zuchtje wind beweging in de tuin geven. De wuivende grassen hebben soms ook nog zilverwitte pluimen, die het groene, (rood)bruine of grijze siergras helemaal compleet maken. Door hun verticale groei zijn deze buitenplanten ook perfect voor kleinere terrassen of balkons.

Afbeelding
Winterviolen
Kleur geven aan de winter, daar blinkt de winterviool in uit. Vooral de geel/bruine variant past bij de andere planten in deze Trend Collectie. Plant je half september winterviolen, dan heb je er tot de vorst plezier van. De plant blijft het mooist als je de dode bloempjes regelmatig weghaalt, de kluit van de viool vochtig houdt en één keer per maand plantenvoeding geeft.  

Afbeelding
Ilex
De meeste soorten Ilex, of hulst, blijven het hele jaar groen. De bladeren zijn leerachtig, met stekeltjes en soms details in een lichtere kleur. Ilex groeit niet zo snel, waardoor de plant ook goed past op een bescheiden balkon of patio. In de halfschaduw tot volle zon gedijt deze plant het best.

Afbeelding
Chamaecyparis
Net als de Ilex blijft de Chamaecyparis stoïcijns groen, het hele jaar door. Deze heester is er in veel vormen en tinten: vergrijsd blauw, felgroen of met goudkleurige groeipunten. De plant kun je solo neerzetten of als onderdeel van een heg. Let wel op dat de Chamaecyparis genoeg vocht krijgt. Eventueel snoeien kan in medio juni en nogmaals eind september.  

Zo promoten we de campagne
De Trend Collectie wordt uitgerold in vier landen en gelanceerd en ondersteund met een online Lookbook vol inspirerende beelden dat het gevoel bij de collectie weergeeft. Daarnaast bieden we pr- en point-of-sale materiaal aan voor retailers. Ook andere inspiratievolle en informatieve content en fotografie is te vinden op Mooiwatplantendoen.nl, Mooiwatbloemendoen.nl en de bijbehorende social media kanalen.  

Downloads: presentatietips en beelden
Op de winkelvloer geef je extra aandacht aan de tuinplanten door hun presentatie. Zet ze bij elkaar en verpak ze in natuurlijk materiaal als jute of zet ze in organisch gevormde bloempotten. Terra, bruin en groen zijn kleuren die goed passen binnen deze trend, net als materialen zoals keramiek, klei en rotan.

De posters en banieren van De Trend Collectie herfst/winter 2021 kun je gratis downloaden. Je kunt ze gebruiken voor eigen promotie van de collectie. 

Beelden voor social media staan hieronder in de caroussel en de hoge resolutiebeelden zijn te downloaden vanaf onze beeldbank. Gebruik je de beelden op je socials, vermeld dan de credits #trendcollectie, #mooiwatbloemendoen, #mooiwatplantendoen.

Materialen in 10 talen op de Marketing Portal
Voor wie een account heeft op de Marketing Portal zijn de posters, banieren van De Trend Collectie in 10 verschillende talen te downloaden. De Marketing Portal is op aanvraag toegankelijk voor onze stakeholders. Registreren kan via de login-pagina van deze portal.

Meer weten?
Wil je meer informatie over De Trend Collectie? Neem dan contact op met campagnemanager Isabel Groot, via igroot@bloemenbureauholland.nl.

          
Juli 2021