De lelie staat in juli op de Bloemenagenda

Deze maand staat de imposante lelie in de spotlight. Een bloem met een grote verscheidenheid aan verschijningsvormen en dito symboliek. Op Mooiwatbloemendoen.nl leest de consument alles over deze veelzijdige bloem.

De lelie staat in juli op de BloemenagendaEr valt veel te vertellen over de lelie
De veelzijdige lelie is regelmatig onderwerp van gesprek op Mooiwatbloemendoen.nl. We houden enorm van haar geur en creëerden daarom een huisparfum met de bladeren van de lelie als hoofdingrediënt. De lelie staat ook bekend om haar geneeskrachtige werking. Lees er meer over in het artikel over de leliepleister. Kunt u geen afscheid nemen van deze beauty? Droog de lelie en bewaar de bijzondere bloem voor altijd.

Lelies voor iedere gelegenheid
De prachtige lelie is wel een beetje een vlekkenmaker. Haar stuifmeel kan pardoes op de verkeerde plek terechtkomen en een vlek geven. Lees alles over stuifmeel en hoe de consument die vlek er gewoon weer uitkrijgt. Er zijn ook lelies zonder stuifmeel en die zijn dermate geschikt voor in een trouwboeket. Waarom? De symboliek van de lelie past perfect bij de viering van de liefde. Vergeet de lelie ook niet in sombere tijden. De bloem kan naast een prachtig uiterlijk ook een prachtige betekenis meegeven aan een rouwboeket.

Herkomst, verschijningsvormen, symboliek en verzorging van de lelie
Op Mooiwatbloemendoen.nl/lelie kunt u veel achtergrondinformatie vinden over de lelie. Onder andere dat je ze tot aan Siberië in het wild kunt tegenkomen, dat er lelies zijn van wel 25 centimeter en dat de bloem symbool staat voor vrouwelijkheid. Maar ook gekke weetjes zijn hier voor u en de consument te vinden. Wist u dat dubbele lelies geen meeldraden hebben? Niet geheel onbelangrijk geven we in de bloemenwijzer specifieke tips & tricks om lelies zo lang en mooi mogelijk in de vaas te houden.

Inspiratie en informatie
Van iedere bloem op de Bloemenagenda zijn inspirerende beelden gemaakt in lijn met de Groenbranche Trends 2018. Deze stijltrends zijn een doorvertaling van de nieuwste consumententrends, specifiek gericht op de groene branche voor zowel binnen als buiten. Wilt u meer weten over de Bloemenagenda? Lees verder.

De lelie staat in juli op de Bloemenagenda
Download image