• LinkedIn
  • Twitter

De kamerplanten uit De Trend Collectie herfst/winter 2021

01 juni 2021

Mooiwatplantendoen.nl en Mooiwatbloemendoen.nl presenteren op 1 september de nieuwe Trend Collectie herfst/winter 2021. Een collectie die bestaat uit zestien kamerplanten, tuinplanten en bloemen die onderling mooi bij elkaar matchen. Bovendien passen ze wat betreft producteigenschappen en uitstraling optimaal bij huidige trends in interieur, lifestyle en mode.

Met de natuur als basis

De Trend Collectie herfst/winter 2021 is geïnspireerd op de trend Balanced Biotope. Consumenten verlangen naar een duurzame wereld en een betere biodiversiteit. Planten zijn daarbij net zo belangrijk als andere elementen in het interieur. Met indoor beplanting pakken we daarom stevig uit, waarbij we kiezen voor groepen planten in plaats van losse exemplaren. De zes kamerplanten uit deze collectie vertegenwoordigen de gewenste biodiversiteit en bieden een mooie mix van verschillende groottes, vormen en kleuren.

De zes kamerplanten

Voor de collectie zijn de volgende kamerplanten geselecteerd:

Afbeelding
De Trend Collectie herfst/winter 2021 | Kamerplanten
Begonia
Kunstige bladeren met tekeningen in groen, roze, zilver of rood, dat kenmerkt de begonia. Ook de onderkant van de bladeren hebben vaak een verrassende kleur. De begonia vraagt zo’n twee keer per week water, houdt van licht maar niet van felle zon. Gezien deze verzorgingseisen een ideale kandidaat voor ijverige plantenfans.

Afbeelding
De Trend Collectie herfst/winter 2021 | Kamerplanten
Cambria
Lange stengels met daaraan prachtige bloemen, geflankeerd door hoog en puntig blad. In deze natuurlijke collectie past vooral de oranje of bruine Cambria. Deze orchidee houdt van een warme standplaats met gefilterd licht, wekelijkse dompelbadjes in lauw water en maandelijks wat orchideeënvoeding, dan bloeit ze zo’n zes weken.

Afbeelding
De Trend Collectie herfst/winter 2021 | Kamerplanten
Grasachtige planten
De grasachtige planten binnen deze collectie worden vertegenwoordigd door Juncus, Acorus en Cypris. Allemaal hebben ze een opgewekt uiterlijk, vooral veroorzaakt door hun weelderige sprieten, die zowel recht omhoog als in spiraalvorm kunnen groeien. Sommige soorten hebben een bloeikolf of streepjes op het blad. Grasachtigen houden van een vochtige omgeving en doen het bijvoorbeeld uitstekend in een badkamer.

Afbeelding
De Trend Collectie herfst/winter 2021 | Kamerplanten
Primula
Opgewektheid in een pot, dat is de primula. Met een overdaad aan roze, rode, witte, paarse, lila of gele bloemetjes en stevig, dik blad is dit een makkelijke aanwinst. Binnen deze Trend Collectie combineer je de ‘klassieke’ primula moeiteloos met noviteiten. Hierdoor ontstaat een verrassende mix van kleine en grote bloemen, in felle en vintage tinten.

Afbeelding
De Trend Collectie herfst/winter 2021 | Kamerplanten
Spathiphyllum
Een volle bos frisgroen blad, waaruit een lange steel tevoorschijn komt, met aan het einde een witte aar en dito schutblad. Dat is de Spathiphyllum. De plant heeft aantoonbare luchtzuiverende kwaliteiten en vereist een licht vochtige kluit. Ook van sprayen met de plantenspuit knapt de Spathiphyllum direct op.

Afbeelding
De Trend Collectie herfst/winter 2021 | Kamerplanten
Alocasia
De Alocasia valt op door de extreem generfde bladeren. De plant komt uit het tropische regenwoud en houdt dus van een warme, vochtige omgeving. Druppelt er vocht van de bladeren? Dan mag hij wat minder water hebben. Handige tip: draai de Alocasia af en toe een beetje om om scheefgroei te bestrijden, de plant groeit namelijk naar het licht.

Zo promoten we de campagne
De Trend Collectie wordt uitgerold in vier landen en ondersteund door een online Lookbook vol inspirerende beelden, passend bij gevoel van de collectie. Ook maakt het Bloemenbureau gebruik van PR en point-of-sale-materiaal voor retailers. Overige inspiratievolle en informatieve content is te vinden op Mooiwatbloemendoen.nl, Mooiwatplantendoen.nl en de bijbehorende social media kanalen. Dit is de derde trendcollectie sinds de lancering in 2020.

Downloads: presentatietips en beelden
Op de winkelvloer laat je de planten uit de collectie extra opvallen door ze te groeperen. Ook kun je ze presenteren in bloempotten die passen binnen de trend Balanced Biotope. Gebruik potten van natuurlijk materiaal, zoals rotan, keramiek of textiel en met een organische vorm. Kies daarbij voor natuurlijke tinten zoals terra, bruin en groen.

Onderstaande beelden, posters en banieren van De Trend Collectie herfst/winter 2021 kun je gratis downloaden en gebruiken voor eigen promotie van de collectie. Gebruik je de beelden op je socials? Vermeld dan de credits #trendcollectie, #mooiwatbloemendoen, #mooiwatplantendoen.

De hoge resolutiebeelden zijn te downloaden vanaf onze beeldbank.

Materialen in 10 talen op de Marketing Portal
Voor wie een account heeft op de Marketing Portal zijn de posters, banieren van De Trend Collectie in 10 verschillende talen te downloaden. De Marketing Portal is op aanvraag toegankelijk voor onze stakeholders. Registreren kan via de login-pagina van deze portal.

Meer weten?
Wil je meer weten over De Trend Collection? Neem dan contact op met campagnemanager Isabel Groot, via igroot@bloemenbureauholland.nl.

            
Juli 2021