• LinkedIn
  • Twitter

De bloemen uit De Trend Collectie lente/zomer 2023

08 december 2022

Mooiwatbloemendoen.nl en Mooiwatplantendoen.nl presenteren op 1 maart 2023 alweer de zesde Trend Collectie. Deze lente/zomer collectie 2023 heet Collecting Memories en bestaat uit zestien bloemen, kamer- en tuinplanten. Niet alleen passen deze perfect in interieurtrends, ook onderling zijn de bloemen en planten op elkaar afgestemd. Zo zien we een eenduidige, harmonieuze collectie met een nostalgisch tintje.

Herinneringen, zachtheid en poëzie
Collecting Memories draait helemaal om de sterke behoefte aan herinneringen. De wereld verandert snel en dat zorgt vaak voor onrust. Daarom maken we van ons huis een plek vol zachtheid en harmonie, waar we dierbare herinneringen koesteren. De zes bloemen uit deze Trend Collectie stralen allemaal iets teers uit en hebben kleine bloemen. De kleuren zijn zacht: denk aan lichtroze, wit, lila en zachtgeel. De blaadjes hebben vaak een fijne structuur. In boeketten lijken alle afzonderlijke bloemen een betekenis te hebben en samen vormen ze prachtige poëzie.

Collecting Memories in zes bloemen
Ontmoet de bloemen uit De Trend Collectie:

Afbeelding
Witte Dille | Collecting Memories 2023
Witte dille
Een bloem die populair was in de jaren ’70 maakt in deze collectie, die draait om herinneringen, een logische comeback. Kleine bloemen vormen samen een harmonieus bloemenscherm, met aan de steel frêle blaadjes. De witte kleur geeft rust en straalt puurheid uit. Met haar grootse voorkomen schittert witte dille zowel solo in een vaas als in een bloemenensemble.

Afbeelding
Ranonkel Collecting Memories 2023
Ranonkel
Geboren uit een knolletje groeit de ranonkel reikhalzend naar de hemel. Met een overdaad aan bloemblaadjes die het tere hart van de bloem lijken te beschermen. Ranonkels zijn er in het wit, geel, oranje, roze, rood en paars. Vooral de lichte tinten voelen zich thuis in Collecting Memories.

Afbeelding
Roos Collecting Memories 2023
Roos
Zachtheid, teerheid en harmonie, daar hoort de roos bij. Er zijn maar weinig bloemen die kunnen tippen aan de romantiek van de roos. De zachte bloemblaadjes, de dramatische doornen… Binnen deze Trend Collectie zien we de roos voornamelijk terug in dromerig wit, geel en lichtroze.

Afbeelding
Anjer Collecting Memories 2023
Anjer
Champagnekleur, zacht oranje, zalmroze, wit: deze kleuren koesteren we in Collecting Memories. Helemaal als we ze terugvinden in anjers. De bloem ademt nostalgie en heeft een symboliek van verlangen en romantiek. Combineer verschillende kleuren of soorten met verschillende soorten bloemblaadjes.

Afbeelding
Scabiosa Collecting Memories 2023
Scabiosa
Scabiosa is een waar kunststuk op een steel. Het hart van de bloem bestaat namelijk uit een verzameling kleine bloemetjes, omgeven door een krans van tere bloemblaadjes. Neem dus vooral de tijd om deze bloem van dichtbij te bewonderen. In De Trend Collectie past de bloem vooral in haar witte, gele en lichtpaarse verschijningsvorm.

Afbeelding
Dahlia Collecting Memories 2023
Dahlia
De bloemblaadjes van de Dahlia zijn een gedicht op zich. Opgerold zijn ze sprietig of juist rond. In een Collecting Memories-boeket combineer je witte dahlia’s met zalmroze exemplaren. De soorten met ronde bloemblaadjes passen het best binnen de trend, met de nadruk op zachtheid.

Presentatietips bloemen
Geef de bloemen uit deze Trend Collectie ook op de winkelvloer de aandacht die ze verdienen. Los van elkaar laat je ze tot hun recht komen in keramieken vazen of emaillen kannen, met een knipoog naar vervlogen tijden. De zes bloemen samen in een ruimtelijk arrangement schikken kan ook, zolang iedere individuele bloem maar goed tot haar recht komt.

Downloads: beelden, posters en banieren 
Onderstaande beelden, poster en banier van De Trend Collectie lente/zomer 2023 kun je gratis downloaden en gebruiken voor eigen promotie van de collectie. Graag met vermelding van de credits #trendcollectie, #mooiwatbloemendoen, #mooiwatplantendoen. 

De hogeresolutiebeelden download je vanaf onze beeldbank

Materialen in tien talen op de Marketing Portal 
Met een account op de Marketing Portal download je de posters en banieren van De Trend Collectie in tien talen. De Marketing Portal is op aanvraag toegankelijk voor onze stakeholders. Registreren kan via de login-pagina van deze portal. 

Meer weten over De Trend Collectie? 
Neem contact op met campagne manager Isabel Groot, via igroot@bloemenbureauholland.nl

                     
December 2022