De alstroemeria staat in februari op de Bloemenagenda

In februari vieren we de liefde. Die met je partner, maar ook die met familie en vrienden. Alstroemeria is met haar symboliek de uitgelezen kandidaat om vriendschappen mee te bevestigen. Op Mooiwatbloemendoen.nl leest de consument alles over deze veelzijdige schoonheid. Laat u uw klanten ook kennis maken met de alstroemeria?

Bloemenagenda februari 2017: AlstroemeriaDe exotische alstroemeria wordt ook wel incalelie genoemd. Het is een verwijzing naar haar natuurlijke habitat: de koele gebergten van de Andes in Chili, Brazilië en Peru. De bloem werd daar in de achttiende eeuw ontdekt door de Zweedse onderzoeker Clas Alströmer. Hij was het die de bloem haar huidige naam gaf.

Kleuren en vormen
De alstroemeria blijft in de winkel nog ietwat verlegen in haar bloemknop schuilen. Maar olala, wat een verrassing als ze thuis haar knoppen opent. Dan zie je zes tot acht bloemen aan haar steel, met een vlammende binnenkant in het wit, geel, rood, oranje, paars of roze waar je volop van kunt genieten. Helemaal omdat deze bloemen zo lekker lang staan.

Verzorging
Lang van je alstroemeria’s genieten? Dat lukt met deze tips:

  • Snij de stelen schuin af en haal de onderste bladeren weg zodat die niet in het water hangen.
  • Schik de alstroemeria’s in een schone vaas met vers water en wat snijbloemenvoedsel.
  • Zet de vaas liever niet in de volle zon, in de buurt van een fruitschaal of in de buurt van de verwarming.
  • Verwijder uitgebloeide bloemen en vul de vaas regelmatig bij met kraanwater.

Symboliek
De alstroemeria staat symbool voor een langdurige vriendschap. Het is dan ook het perfecte cadeau om een mooie vriendschap mee te vieren. Alle zes de bloemblaadjes van de alstroemeria staan voor een waardevolle eigenschap; begrip, humor, geduld, medeleven, daadkracht en respect. Welk blaadje voor welke betekenis staat, mag je zelf kiezen. 

Meer over de alstroemeria
Op Mooiwatbloemendoen.nl vinden consumenten ook meer informatie over hoe je vriendschappen kunt vieren met een boeket vol alstroemeria’s, staat er een bijzondere alstroemeriablaadjes DIY op de planning en tonen we drie manieren om alstroemeria in de vaas te zetten.

Inspiratie en informatie
Van iedere bloem op de Bloemenagenda zijn inspirerende beelden gemaakt in lijn met de Groenbranche Trends 2017. Deze trends zijn een doorvertaling van de nieuwste consumententrends, specifiek gericht op de groene branche voor zowel binnen als buiten.

Bloemenagenda februari 2017: Alstroemeria
Download image
Bloemenagenda februari 2017: Alstroemeria DIY
Download image