Bodenfrostfreitag in aantocht

Nu de dagen lengen en er een voorzichtig lentezonnetje aan de hemel verschijnt, staan veel consumenten te popelen om nieuwe planten in hun tuin of op hun balkon te zetten. Een veelgehoorde vraag is dan ook: ‘Wanneer kan ik mijn plantjes veilig, zonder vorstgevaar planten?’ Bloemenbureau Holland speelt in op deze vraag met de campagne Bodenfrostfreitag. En u kunt ook meedoen!

Awareness campagne in week 18 en 19
BodenfrostfreitagBodenfrostfreitag is een driejarige awareness campagne van Pflanzendreude.de, die dit jaar start op 26 april. De campagne richt zich dit jaar met name op consumenten in Keulen, Berlijn, München, Duseldorf en Hamburg. Met de campagne weten tuinierliefhebbers wanneer nieuwe plantjes naar buiten mogen en/ of wanneer ze deze moeten beschermen tegen (mogelijke) vorst aan de grond. 

Zo werkt de campagne
In het middelpunt van de campagne staat de Prediktor beschikbaar op Pflanzenfreude.de. Deze online tool gebruikt weersvoorspellingen om consumenten te informeren over het grillige voorjaarsweer en verstuurt push berichten bij direct vorstgevaar. Tussen 26 april en 11 mei worden bovendien diverse komische online video’s gelanceerd op Pflanzenfreude.de en via online media om de doelgroep te bereiken. Hierin presenteert een bijzondere weerman weersvoorspellingen. Ook zijn er live Facebooksessies met groenexperts en samenwerkingen met influencers om de campagneboodschap over te brengen. 

Wanneer is het Bodenfrostfreitag? 
Op vrijdag 11 mei vieren we dat de nachtvorstperiode is afgelopen met veel media-aandacht en een aparte video. Dit is dé dag voor groenliefhebbers om met een flinke boodschappenlijst naar uw winkel te komen. 

Zo kunt u meedoen
Meedoen aan de campagne? Dat kan. Vanaf 18 april staat er videomateriaal en de key visual van de campagne op de campagnepagina van Blumenbureau.de. Die kunt u delen via uw website of socials. Natuurlijk kunt ook onze socialmediacampagne delen op uw eigen kanalen, om zo extra aandacht te trekken voor Bodenfrostfreitag. Daarnaast kunt u uw buitenplanten natuurlijk extra in de spotlight zetten. Hoe u ook invulling geeft aan Bodenfrostfreitag, samen kunnen we er een succesvol begrip van maken!

Meer weten?
Vanaf 26 april gaat de campagne online: www.pflanzenfreude.de/bodenfrostfreitag. Voor die tijd kunt u contact opnemen met Isabel Groot voor meer informatie via +31 (0)174 72 70 12 of i.groot@bloemenbureauholland.nl.

Keyvisual Bodenfrosfreitag
Download image