• LinkedIn
  • Twitter

Bedankt Plant! Thanks Plants! Danke Pflanzen! Merci les Plantes!

01 oktober 2018

Nieuwe plantencampagne van Bloemenbureau Holland 
Groene energie, gezelligheid, beter binnenklimaat, schoonheid: er zijn veel redenen om planten eens te bedanken voor alles wat ze voor ons doen. En dát is dan ook de insteek van deze nieuwe campagne. 

De nieuwe publiekscampagne 'Bedankt Plant!' draait helemaal om de voordelene van planten op het gebied van gezondheid en welzijn. Dit past goed bij de groeiende belangstelling voor een gezonder leven en brengt positieve emotie in de relatie die mensen met planten hebben. De insteek: planten maken energieker, relaxter, gelukkiger en gezonder en dat allemaal in ruil voor slechts een beetje water. Ze zijn geen gedoe, houden letterlijk en figuurlijk ruis tegen en helpen om te verbinden met wat er echt toe doet. En als zij groeien, groeien de mensen om hen heen ook. 

Planten als zuurstof in een druk leven
'Bedankt Plant!' gaat ruim drie jaar lopen en is ontwikkeld in samenwerking met stakeholders om de aankoop van planten verder aan te jagen. Vanuit de instelling 'planten als zuurstof in een druk leven' is een commercial gemaakt. Deze commercial is onder andere eind oktober op de Nederlandse televisie te zien. Daarnaast wordt de campagne breed ondersteund via diverse media: online video (YouTube, Facebook en Instagram), maar ook via uitingen in het straatbeeld en uiteraard in de eigen content op Mooiwatplantendoen.nl. Van 22 oktober tot en met 11 november 2018 is 'Bedankt Plant!' goed zichtbaar in Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en Nederland, en in Frankrijk van 29 oktober tot 18 november 2018. 

Please accept marketing-cookies to watch this content.

Vrolijke aanjagers 
Onderdeel van de lancering in Nederland is de fotogenieke Plant Bathing Studio die tijdelijk in Amsterdam zal worden geopend. Daarnaast is er de special Happi.health, een glossy die Bloemenbureau Holland uitbrengt in samenwerking met mindstyle magazine Happinez. De Happi.health is een speciale uitgave vol inzicht en inspiratie voor een gezond en gelukkig leven met onder andere de  gezondheidsvoordelen van planten. Consumenten die bij deelnemende bloemisten minimaal 20 euro besteden, krijgen het magazine gratis mee. 

Activatie-actie Nederland
In de Happi.health zit een voucher die 5 euro korting geeft op een volgende plantenaankoop. Hiermee willen de initiatiefnemers – Bloemenbureau Holland, VBW, Royal FloraHolland, Waterdrinker, Smithers-Oasis, Alflora en Plantion – de klantbestedingen verhogen en herhaalaankopen bevorderen. Voor bloemisten is een aantrekkelijk POS-pakket verkrijgbaar. Als extra is een 8 pagina's tellend huis-aan-huis magazine gemaakt. Dat magazine kan tegen betaling worden besteld met eigen bedrijfsgegevens erop vermeld en worden verspreid onder minimaal 1000 adressen rondom de deelnemende bloemist. Ben je bloemist en wil je meedoen aan deze actie meld je dan hier aan.

Doorlopende peilingen 
Vlak na deze campagne zal door middel van representatieve steekproeven via een online enquête de waardering van 'Bedankt Plant!' worden gemeten. Daarnaast worden vrijwel doorlopend de waardering en het effect van alle campagnes en communicatieactiviteiten van Bloemenbureau Holland gepeild. Denk daarbij aan het in kaart brengen van de cadeaupositie van planten en de koopintentie naar aanleiding van campagnes.  

Inspireer mee! 
Voor de promotie van de plantencampagne zijn downloadable POS-materialen beschikbaar in vier talen. Via onderstaande links kunnen de posters (A3 formaat) ook worden gedownload om zelf uit te printen of te laten drukken. Het beeldmateriaal mag, tenzij anders vermeld, rechtenvrij gebruikt worden met bronvermelding Mooiwatplantendoen.nl. 

- Bedankt plant | NL-A3 | Poster
- Bedankt plant | UK-A3 | Poster
- Bedankt plant | DE-A3 | Poster
- Bedankt plant | FR-A3| Poster