• LinkedIn
  • Twitter

Groenbranche Trends 2018

22 november 2017

De Groenbranche Trends voor 2018 zijn bekend. Tuinbranche Nederland, Branchevereniging VHG, iBulb en Bloemenbureau Holland werkten hiervoor samen met trendwatcher Aafje Nijman. Gezamenlijk stelden zij voor komend jaar drie stijltrends voor de sierteeltsector vast.

Met het bijbehorende persmateriaal (tekst en beeld) stimuleren ze media om deze trends, en dus bloemen, planten en bloembollen, bij consumenten onder de aandacht te brengen. Dit persmateriaal is vanaf nu beschikbaar voor redacties in binnen- en buitenland.

Drie trends, vier organisaties
Redacties zijn steeds meer geïnteresseerd in trends en ontwikkelingen in de groenbranche. De stijltrends 2018 zijn hier dan ook een antwoord op. Daarnaast zijn ze ontstaan vanuit de behoefte van de vier groenbranche-organisaties om meer als eenheid naar buiten te treden. De drie trends worden ook gecommuniceerd naar leden, financiers en samenwerkende organisatie van de groenbranche-partijen. Zij kunnen deze gebruiken bij het maken van keuzes voor inkoop, productinnovatie en communicatie.

Afbeelding
Stijltrend Romance 3.0_winter_Bloemenbureau Holland


Tijdgeest als basis voor trends
In de huidige tijdgeest zoeken we naar nieuwe oplossingen omdat oude structuren hun kracht hebben verloren. Denk maar aan nepnieuws en falende opiniepeilingen. Maar hoe nu verder? Opvallend is de tweestrijd in de samenleving: we leven in een tijd van verharding versus een grote behoefte aan verbinding. We willen vooruit, maar ook vasthouden aan het verleden. Eigenbelang staat voorop, tegelijkertijd er is ook behoefte aan verbinding en harmonie. Dit verdeelt de maatschappij in nieuwe, gepolariseerde groepen. Daar tussenin ontstaat een universeel midden. Hier kan gebouwd worden aan een harmonieuzere samenleving met een hernieuwd vertrouwen. 

Deze tijdgeest is vertaald naar drie stijltrends, te weten:

Downloadable trendsheet 2018 
Zelf ook de Tuinbranche Trends 2018 gebruiken? Download hieronder dan de trendsheets 2018. Deze sheets bevatten alle informatie over de Tuinbranche Trends 2018. Denk hierbij aan de tijdgeest waaruit de trends zijn ontstaan, gedetailleerde informatie over de drie trends, beeldmateriaal en gebruikte kleuren en materialen. 

Afbeelding
trendsheet_punk_rebooted.
Download trendsheet Punk Rebooted

Afbeelding
Download trendsheet Re-assemble

Afbeelding
Download trendsheet Romance 3.0

Meer weten?
Neem voor meer informatie contact op met Esther de Waard via e.de.waard@bloemenbureauholland.nl