Extra aandacht voor groenteplanten

Succesrecept: uit de tuin, op je bord 
Groenteplanten in combinatie met een topkok leveren een resultaat op dat naar meer smaakt.

Groenteplanten zien er vaak erg fraai uit en spelen naadloos in op de groeiende populariteit van een pluktuin. Om die reden had Bloemenbureau Holland, in samenwerking met deelnemende partners, ze uitgeroepen tot Tuinplanten van de maand mei, de periode bij uitstek om het buitenleven te omarmen.  

Zomerse recepten 
Rondom vier makkelijk te verbouwen groenteplanten - komkommer, tomaten, paprika en peper – is een speciale samenwerking gestart tussen Mooiwatplantendoen.nl en dé groente-chef van Nederland, Jonathan Karpathios. Met de vruchten van de groenteplanten ontwikkelde hij heerlijke, hippe recepten zoals gazpacho, spicy ice-tea, paprikacarpaccio en komkommergranité. 

Groente is hot 
De recepten zijn intussen gepubliceerd op populaire sites als Wendy online, FreshhhFem-fem en ELLE Eten en Libelle hebben ze in de planning staan. De combinatie van aantrekkelijk beeld van smakelijke en gezonde gerechten met de trend van bewuster leven en minder vlees te eten, is goed ontvangen bij influencials en foodies.

Brede inzet 
De recepten en de beelden zullen vanaf juli, als de groenteplanten volop produceren, ook worden gedeeld op de eigen kanalen. Ze komen beschikbaar in het Nederlands, Duits, Frans en Engels, met de credit Mooiwatplantendoen.nl x Jonathan Karpathios.   
 

Publicatie Wendy Online
Download image