Exposé #24: Mathilde Karrèr

Fotografe, avonturier en bloemenaanbidster
In de nieuwste editie van Exposé zetten we dit keer de maker van de Exposé video’s zelf in de spotlight: fotografe Mathilde Karrèr. Mathilde wordt ook wel omschreven als “de fotografe die eigenlijk bloemiste wilde zijn”. Deze eigenwijze en internationaal gerenommeerde stilleven fotograaf - die ook werkt voor titels en merken als Vogue Italia, Glamour en Montblanc, heeft al haar hele leven een zwak voor bloemen, die vaak de hoofdrol spelen in de eclectische creaties die ze op de gevoelige plaat vastlegt. 

expose-24-mathilde-karrerZoek de bloem
In een uitgebreid interview komen we alles te weten van Mathilde – waarom ze als tiener stopte met haar opleiding op de Kunstacademie, hoe haar creatieve proces precies tot stand komt en waarom ze toch zo gek is op bloemen. Want die bloemen, die komen altijd weer terug in de foto’s die ze maakt. Of ze nu om een schoen heen worden gedrapeerd, of de hoofdrol spelen in een psychedelische mash-up: bij Mathilde is er altijd wel ergens een bloem terug te vinden. 

Bonte verzameling
Als er een ding het werk van Mathilde onderscheidt, dan is het haar eclectische stijl. Het loopt uiteen, is opvallend en kleurrijk en bestaat uit veel verschillende elementen. 

Bloemen luisteren niet
Het werken met bloemen is leuk, maar ook uitdagend. Mathilde: “Ik vraag mezelf steeds af: gaat het de goede kant op? Heeft het stuk nog iets nodig? Die conversatie gaat de hele tijd door. Bloemen maken dat gesprek wel uitdagend, want ze luisteren niet altijd. Bloemen gaan op een gegeven moment hangen en verschuiven. Daardoor ziet het stuk er anders uit dan ik van tevoren niet had bedacht. Soms denk ik dan oh, dat is mooi, daar ga ik mee verder. Soms loop ik daardoor juist vast. Maar vaak als ik het beeld later terugzie, ben ik toch wel blij verrast met het resultaat.”

Benieuwd naar het videoportret van Mathilde? Kijk dan de nieuwste Exposé video op Mooiwatbloemendoen.nl
 

Exposé #24: Mathilde Karrèr