Exposé #17: Bas Meeuws creëert perfecte imperfecte digitale bloemstilleven

Iedere twee maanden presenteert Bloemenbureau Holland Exposé. Een serie portretten waarin de sites bezoekers voorstellen aan bijzondere, toonaangevende mensen die iets met bloemen en/of planten hebben. In editie 17, die sinds eind augustus live staat, staat de Nederlandse digital florist Bas Meeuws centraal.

Digital florist Bas Meeuws
Exposé #17: Bas Meeuws creëert digitale bloemstilleven Een digital florist, wat is dat? Meeuws zet met digitale middelen de natuur naar zijn hand. Hij fotografeert bloemen door het hele jaar heen en maakt daar vervolgens in Photoshop een digitaal boeket van. Dat geeft hem de mogelijkheid om bloemen te vergroten, of om bloemen uit verschillende seizoenen of in verschillende bloeistadia in een boeket samen te brengen. Zo komt hij tot een perfect fotografisch stilleven met bijvoorbeeld pioenrozen en tulpen. Kijk bovendien niet op van een kevertje hier en daar: in kunst kan alles.

De 17-de eeuw als inspiratiebron
Bas Meeuws werkt momenteel aan een project in het Muiderslot, waar hij een jaar lang een torenkamertje als werkplek heeft. Van de bloemen die hij plukt uit de slottuinen, maakt hij een Muiderslot-stilleven. Een opdracht om te vieren dat twintig jaar geleden de zeventiende-eeuwse slottuinen gerestaureerd werden. In het boeket komen ook nog wat verwijzingen naar de geschiedenis van het Muiderslot. 

Wat kunt u verwachten van Exposé #17?
Op de consumentensites Mooiwatbloemendoen.nl en Mooiwatplantendoen.nl  kunnen bezoekers de video bekijken met Bas Meeuws in de hoofdrol. Daarnaast is er een uitgebreid interview over zijn visie, zijn kunst en zijn inspiratiebronnen en een artikel over het Muiderslot en haar tuinen. Allemaal begeleidt door aansprekende fotografie. Deze content wordt verder gedeeld via socialmediakanalen als YouTube, Facebook, Instagram en Twitter en onze nieuwsbrieven. Hieronder vindt u de video en fotografie, die met gebruik van bronvermelding beschikbaar zijn voor gebruik.

 

 

Exposé #17: Bas Meeuws creëert perfecte imperfecte digitale bloemstilleven
Exposé #17: Bas Meeuws creëert perfecte imperfecte digitale bloemstilleven
Download image