Exposé #16: New Yorkse bloemenpracht met Putnam & Putnam

De nieuwste editie van de portrettenreeks Exposé is live. Deze keer staan Michael en Darroch Putnam van bloemenstudio- en winkel Putnam & Putnam uit New York centraal. Op Mooiwatbloemendoen.nl en Mooiwatplantendoen.nl en hun internationale varianten kunnen consumenten zich tegoed doen aan een inspirerende video, een uitgebreid interview en prachtig beeldmateriaal.

Exposé #16: New Yorkse bloemenpracht met Putnam & PutnamExposé is een serie videoportretten waarin we je voorstellen aan een variëteit aan mensen. Van kweker tot blogger, van arrangeur tot parfumeur, van gardenista tot stylist. Ze hebben een ding gemeen: een bovenmatige bevlogenheid als het gaat om bloemen en planten. Eerder lieten we je al kennis maken met o.a. Ruby Barber van de Berlijnse bloemenstudio Mary Lennox, ‘flower artist’ Azuma Makoto en illustratrice Katie Scott.

Putnam & Putnam
Michael en Darroch Putnam zijn niet alleen getrouwd met elkaar, samen runnen ze sinds 2014 bloemenstudio- en winkel Putnam & Putnam in New York. Het begon als een hobby: interieurontwerper Michael die in de weekenden naar de (bloemen)markt ging om daar zijn lievelingsbloemen te kopen en daar thuis arrangementen van te maken. Partner Darroch, fotograaf, was onder de indruk en legde de arrangementen vast op een Instagram-account. Wat begon met een paar likes groeide al snel uit tot verzoeken voor bruiloftswerk. Een bedrijf was begonnen.

Bloemeninstallaties, bruiloften en boek
Inmiddels maken de mannen met een team romantische bloemeninstallaties (hun specialiteit) voor modeshows, maar ook editorial werk voor Vogue en Harper’s Bazaar. Ook bruiloften spelen nog steeds een belangrijk rol in hun bedrijf. Waarbij rozen in poederachtige, vintage tinten als een roze lijn door hun werk lopen. Naast de studio in Brooklyn is er inmiddels een bloemenwinkel op 5th Avenue, een bloemenkleurengids is in de maak en wordt in 2018 uitgegeven door Phaidon. “Pretty amazing”, zoals Putnam & Putnam het zelf zeggen.

Laat je inspireren
Houd de websites Mooiwatbloemendoen.nl & Mooiwatplantendoen.nl en onze sociale kanalen goed in de gaten voor een flinke dosis inspiratie. Het beeldmateriaal van Exposé #16 zijn met naamsvermelding kosteloos te gebruiken voor online doeleinden, en ook de video kunt u delen.

Exposé #16: New Yorkse bloemenpracht met Putnam & Putnam
Download image