Boeiend en inspirerend: Trendlezingen 2019

“De tijd is aangebroken om oude patronen te ontrafelen en op nieuwe plannen voort te borduren”
Bloemenbureau Holland organiseerde op 29 en 30 mei een lezing over de trends voor 2019 in het World Horti Center in Naaldwijk. Trendwatcher Aafje Nijman gaf haar visie op de komende jaren en veranderende consumentenbehoeften. Op beide dagen waren een kleine 100 sectorgenoten afgekomen.

Ze zijn al jaren een fenomeen, de trendlezingen van Bloemenbureau Holland. En ze trekken elk jaar een breder publiek aan kwekers, handelaren, veredelaars, marketeers en stylisten. Voor allemaal is het nuttig om te weten wat er voor volgend jaar aan trends worden verwacht en waarom de behoeften van consumenten veranderen. Met deze kennis blijft iedereen aangesloten op wat zijn of haar klanten in 2019 willen. 

Voorzet voor volgend jaar 
Trendwatcher Aafje Nijman van Bureau Nijman + Van Haaster lichtte in het Rabotorium van het World Horti Center het een en ander uitgebreid toe aan  professionals uit de groenbranche, als voorbereiding op een nieuw spraakmakend bloemen- en plantenjaar. Uit de trendlezing kwam naar voren dat de westerse maatschappij in een tijdvlak zit dat het best samen te vatten is in de term Cutting Strings, ofwel de ultieme stretch: knapt het lijntje vanzelf of knip je hem zelf door?  

Groenbranche stijltrends
De drie waardetrends die zich aftekenen in Cutting Strings zijn voor de groensector vertaald naar  drie stijltrends die in 2019 centraal zullen staan: Soft Landing, New Frontiers en Harvesting Elements. Later zal Bloemenbureau Holland hier dieper op in gaan, uiteraard worden de trends in de loop van dit jaar zo aantrekkelijk mogelijk vertaald in beeld en gepresenteerd aan de vak- en consumentenpers. Bloemenbureau Holland heeft de Groenbranche stijltrends 2019 in samenwerking met iBulb en Tuinbranche Nederland laten ontwikkelen.