• LinkedIn
  • Twitter

Bloemen: het mooiste, meest betekenisvolle en persoonlijke cadeau voor Moederdag

29 april 2024

Moederdag is een dag om te vieren. En dat doe je natuurlijk het best met een mooie bos bloemen. Om alle moederfiguren te eren, lanceren we een inclusieve Moederdag campagne. We zetten in op videoboodschappen, een AI bloemist in samenwerking met Fleurop, persoonlijke verhalen en meer bijzondere content.

Afbeelding
AI Bloemist

Nationale en internationale activiteiten 
Dit jaar verspreiden we via verschillende media de boodschap "Bloemen zijn het mooiste, meest betekenisvolle en persoonlijke cadeau voor Moederdag". Om onze doelgroepen in Nederland, Frankrijk en Duitsland optimaal te bereiken, hebben we per land diverse PR-activiteiten opgezet.

Altijd de perfecte match met de AI Bloemist 
Voor Moederdag zetten we in Nederland onze AI Bloemist opnieuw in. Na een succesvolle lancering met Valentijnsdag, waarbij we bijna 8 miljoen mensen bereikt hebben, kan de tool tijdens Moederdag gebruikt worden om een persoonlijk boeket te ontwerpen. Op basis van persoonlijke eigenschappen van de ontvanger, die de consument zelf invult, maakt de tool een selectie van passende bloemen. Deze worden in een boodschappenlijstje gepresenteerd, waarmee de consument naar de lokale bloemist kan. Het boeket laten bezorgen via Fleurop en een persoonlijk kaartje toevoegen kan natuurlijk ook.

Om ook onze jongere doelgroep te bereiken, promoten we de tool via social media. Voor bloemisten zijn er Facebook en Instagram posts beschikbaar om te delen op hun eigen pagina’s. Bovendien ondersteunt de VBW deze activatie door een nieuwsbrief uit te sturen naar hun leden. Daarnaast kunnen bloemisten een gratis poster afhalen bij Waterdrinker en Plantion.

Onderin dit artikel kun je beelden van de AI bloemist downloaden. Deel je de materialen op social media? Vergeet dan niet de hashtags #moederdagboeket en #mooiwatbloemendoen te gebruiken. Natuurlijk kun je ook onze social media posts doorplaatsen op je eigen kanalen. We wensen iedereen een geslaagde Moederdag!

Fleurige video’s met een verhaal 
In Nederland vormen zes ontroerende video’s de kern van onze Moederdag campagne. In de schilderachtige omgeving van Kwekerij Moerman in Limburg vertellen zes mensen over belangrijke moederfiguren in hun leven, terwijl ze een persoonlijk boeket of bloemstuk voor diegene samenstellen. De video’s benadrukken de kracht van bloemen en planten voor het uitdrukken van liefde, waardering en dankbaarheid. 

Daarnaast hebben we een persbericht gestuurd naar diverse lifestyle media en werken we samen met influencers, die ieder een persoonlijk verhaal over Moederdag en de betekenis van bloemen delen. Ook besteden Tom Groot (in zijn column in VRIJ Weekendmagazine) en andere nieuwsbladen aandacht aan bloemen voor Moederdag.

Afbeelding
nieuwsbladen

Op radiozenders NH en Radio Oost vertellen twee bloemisten over de bijzondere symboliek van bloemen en worden luisteraars aangemoedigd om op de radio een persoonlijk verhaal over belangrijke moederfiguren te delen. 

Tot slot zijn we van 4 tot en met 12 mei aanwezig met billboards op de tv-zenders RTL4, RTL 8 en TLC.

Moederdag in Frankrijk en Duitsland 
In Duitsland promoten we Moederdag in samenwerking met het vrouwenblad Emotion en Fleurop. In een advertorial lichten we 7 typen bloemen met een speciale betekenis uit. Daarnaast verloten we 10 boeketten aan lezers en promoten we onze Duitse versie van de consumentenwebsite mooiwatbloemendoen.nl.

In Frankrijk wordt tevens een persbericht over een onderzoek naar moederfiguren uitgestuurd. Uit dit onderzoek komt naar voren dat de Franse consument drie typen moeders identificeert. Op basis daarvan zijn er drie speciale boeketten ontworpen, die gepromoot worden tijdens Moederdag.

Promoot de campagne met ons 
Natuurlijk nodigen we jou ook van harte uit om de video’s te delen. De video’s zijn ondertiteld en daarmee in diverse landen inzetbaar. Download ze hier via onze beschikbare toolkit.

Meer informatie nodig?
Neem gerust contact op met Gabrielle Dullaart, communicatiemanager, via gdullaart@bloemenbureauholland.nl voor meer informatie over onze Moederdagcampagne van 2024.