Sierteeltactie: samen tegen eenzaamheid bij ouderen

Ali B en de sierteeltsector brengen op Goede Vrijdag circa 150.000 eenzame ouderen bloemen

De afgelopen dagen heeft een groot aantal partijen uit de sierteeltsector zich verenigd en organiseert een landelijke actie tegen eenzaamheid bij ouderen, in samenwerking met rapper Ali B. Op Goede Vrijdag 10 april aanstaande worden er maar liefst 150.000 kleurrijke boeketten uitgedeeld bij alle verzorgingshuizen in Nederland en ook zelfs via thuiszorgorganisaties aan alleenstaanden thuis. 

Minister Hugo de Jonge met Ali B. Sierteelt samen tegen eenzaamheid ouderen (copyright foto Serge Ligtenberg - De Telegraaf)

De Nederlandse sierteeltsector is zwaar getroffen door de coronacrisis met inmiddels 80% omzetverlies, maar komt ondanks alle tegenvallers juist nu gezamenlijk in actie om te strijden tegen eenzaamheid bij ouderen. ‘Sierteeltsector samen tegen eenzaamheid bij ouderen’ is een initiatief van de sector in samenwerking met Ali B. waarbij de handen ineengeslagen worden om eenzame ouderen in deze dagen niet te vergeten. “Eenzaamheid is nog nooit zo dichtbij gekomen”, volgens Ali. “Nu is het je moeder. Of de buurman.”

Zo’n 150.000 kleurrijke boeketten worden in 250 ritten op Goede Vrijdag naar alle verzorgingshuizen en de thuiszorg in Nederland gebracht. Ouderenorganisatie ANBO ondersteunt deze actie met een lijst van locaties waar de bloemen welkom zijn; verpleeghuizen, maar ook thuiszorgorganisaties die de ouderen bereiken die helemaal alleen thuiszitten.

In de media
Dankzij Ali B. en Minister Hugo de Jonge kent de actie meteen een vliegende start nadat zij afgelopen zaterdag met een bloemenboodschap diverse media wisten te bereiken. De sierteeltsector wil namelijk ook, ondanks de forse klappen die het vangt, juist nu een verschil maken en anderen inspireren niet bij de pakken neer te zitten, maar in actie te komen. Zoals Ali B. rapt: “Al staat je business stil, maak daar waar het kan het verschil.”

Bloemen en planten zijn er altijd voor ons. Om ons op te vrolijken én om ons hoop te geven. Daarom ook de dringende oproep om bij te dragen aan deze mooie actie. Koop een mooi boeket of plant en breng deze langs bij iemand die nu even geen bezoek kan ontvangen. Samen tegen eenzaamheid, juist nu! #lethopebloom

Meer weten?
Neem voor meer informatie contact op met Dennis van der Lubbe, managing director Bloemenbureau Holland via d.van.der.lubbe@bloemenbureauholland.nl of via 0174 72 7010.

Copyright beeld homepage en persbericht: Serge Ligtenberg - De Telegraaf

Minister Hugo de Jonge en Ali B. Sierteelt samen tegen eenzaamheid ouderen (copyright beeld Serge Ligtenberg - De Telegraaf)
Minister Hugo de Jonge en Ali B. Sierteeltactie: samen tegen eenzaamheid bij ouderen. (Bij gebruik beeld svp vermelden: Copyright beeld Serge Ligtenberg - De Telegraaf)
Download image