Sierteeltactie eenzame ouderen veel waardering van het Nederlandse publiek

Uit onderzoek blijkt dat de sierteeltactie ‘Samen tegen eenzaamheid bij ouderen’  grote bekendheid en veel waardering kreeg van het Nederlandse publiek. Tijdens deze actie bezorgde de sierteeltsector samen met rapper Ali B op Goede Vrijdag door heel Nederland boeketten bloemen bij ouderen.

Een brede coalitie van bedrijven uit de Nederlandse sierteelt, de ANBO en Ali B zette zich in voor deze actie met de boodschap aan ouderen dat ze niet vergeten zijn. Dit initiatief kreeg veel aandacht in landelijke dagbladen zoals Telegraaf, regionale pers en tv-programma’s als Jinek, NOS Journaal, RTL Boulevard en 'All You Need Is Love'.

Tevreden over de campagneresultaten
Het kwantitatieve campagne-onderzoek uitgevoerd door onderzoeksbureau Motivaction toonde aan dat de totale bekendheid van de sierteeltactie 'Samen tegen eenzaamheid bij ouderen' met 35% erg hoog is, vooral bij consumenten tussen de 55 en 64 jaar (47%). 

73% van de mensen vond de boodschap van de actie duidelijk overkomen en de waardering ervan ligt met een 7,4 op uitzonderlijk hoog niveau.

61% van de respondenten vond dat deze bloemenactie een gevoel van saamhorigheid en solidariteit naar boven haalde en 70% was van mening dat dit initiatief het goede voorbeeld gaf.

71% sprak de overtuiging uit dat de actie hielp om eenzame ouderen op te vrolijken en 73% vond het gewoon een leuke actie.

32% van de ondervraagden werd door deze sierteeltactie aangemoedigd om meer te doen voor hun medemens en 29% van de mensen werd hierdoor gestimuleerd om bloemen te kopen voor ouderen.

Een fantastisch resultaat waar alle deelnemende bedrijven met voldoening op terug kijken. 

Meer weten?
Wil je meer informatie over deze sierteeltactie, neem dan contact op met Dennis van der Lubbe, managing director Bloemenbureau Holland via d.van.der.lubbe@bloemenbureauholland.nl.

 

 

Sierteeltactie 'Samen tegen eenzaamheid bij ouderen' veel waardering Nederlands publiek (copyright beeld: Van Zaal Transport)
Sierteeltactie 'Samen tegen eenzaamheid bij ouderen' veel waardering Nederlands publiek (copyright beeld: Van Zaal Transport)