• LinkedIn
  • Twitter

Resultaten shopper activatie Blumen Risse

16 januari 2022

Verwachtingen ruim overtroffen

In oktober vond in Duitsland de shopper activatie Herbst in die Vase plaats in 135 Blumen Risse winkels en via blumen-risse.de. Een samenwerking tussen kwekerscollectief 365 dagen bloemen en handelspartij Hilverda de Boer. De actie haakte in op de contentcampagne ‘Herfst roept om bloemen’. Deze werd vertaald in speciale herfstboeketten en een wekelijks wisselende Strauss der Woche (boeket van de week) voor € 9,99.

Afbeelding
Resultaten shopper activatie Blumen Risse

Resultaten in cijfers

De shopper activatie presteerde boven verwachting en de doelstellingen zijn ruimschoots behaald. De kwantitatieve resultaten: Er werden ruim twee keer zo veel boeketten van de week verkocht in vergelijking met oktober 2020. En van bepaalde 365 dagen bloemen-producten, zoals Kniphofia, Crocosmia en Liatris, werd meer verkocht in de actieperiode in oktober dan in heel 2020! Bovendien zorgde de communicatie voor ruim 20% meer websitebezoek op Blumen-risse.de.

Kwalitatieve resultaten

Blumen Risse is erg te spreken over de campagne. De professionele en kwalitatieve productfotografie is goed voor de uitstraling van hun bedrijf. Hoewel de Blumen Risse-bloemisten eerst sceptisch waren (“Past dit wel bij Blumen Risse?”), raakten ze meer en meer enthousiast. Uiteindelijk vonden ze het juist erg leuk om met dit herfstassortiment te werken. Een belangrijke ontwikkeling en mooi resultaat, want dat maakt de kans groot dat ze komende herfst weer meer met deze producten werken. Goed nieuws dus voor kwekers van seizoensbloemen. En bovendien een signaal dat een shopper activatie niet alleen de consument verleidt meer bloemen te kopen, maar ook bij bloemisten zorgt voor een positieve ervaring met producten waar zij niet of minder bekend mee waren.

Meer informatie 
Meer weten over deze shopper activatie of interesse om zelf aan een activatie mee te doen? Neem dan contact op met Floris Wiebosch, shopper activatie marketeer, via fwiebosch@bloemenbureauholland.nl.