Groen balkonsucces op Pflanzenfreude.de

Pflanzenfreude.de werkt deze zomer samen met EMSA’s My City Garden-collectie. Deze plantenbakken, bloempotten en ophangsystemen zijn speciaal gemaakt om kleine stadse balkons om te toveren in groene walhalla’s. De samenwerking wordt vormgegeven door drie influencers zoals bloggers, waarmee Pflanzenfreude.de het bereik binnen de doelgroep vergroot. En dat werkt: de samenwerking blijkt na een paar dagen al een groot succes.

De samenwerking is op Pflanzenfreude.de en haar socials te vinden onder de naam Home Story. Deze ‘stories’ zijn video’s waarin een influencer in een paar simpele stappen een mooi aangekleed balkon met planten creëert. Met uiteraard planten die bij de afmeting van het balkon passen en bij de ligging ervan. De gebruikte planten zijn onder andere de Tuinplant van de Maand en de Balkonplant van het Jaar zoals ridderspoor, calla en hangbegonia of het zomerdossier. Ze worden gepresenteerd in strak vormgegeven EMSA-producten uit de My City Garden-collectie, waarbij er ook aandacht is voor de tuintrends van 2017.

Drie video’s, één doel
Van iedere influencer worden drie korte video’s gemaakt. Deze hebben allemaal een andere insteek, maar het vergroenen van een stads balkon staat centraal. Na de eerste video wordt er om de dag een kort filmpje geplaatst op socialmediakanalen, afgerond met een langere eindfilm. Daarnaast staan er Home Story-artikelen op Pflanzendreude.de. De blogger plaatst de content bovendien ook op haar eigen site en sociale kanalen, om de doelgroep te vergroten. Pers en consumenten krijgen ten slotte direct mailings voor optimaal bereik.

Vliegende start
De eerste Home Story, waarin blogger Antonia van Craftifair uit Keulen haar saaie balkon een groene metamorfose geeft, had een vliegende start. De video ging live op dinsdag 27 juni en werd binnen een dag al meer dan 2.700 keer bekeken. 


Volgende Home Story
Eind juli komt op Pflanzenfreude.de de volgende Home Story online met in de hoofdrol bloggers Julia & Judith van Newniq uit Berlijn. De focus van de story zal liggen op de ‘outdoor work place’. In september verschijnt de derde en laatste Home Story, met blogger Anni van Bildhübschblog in Berlijn.

Groen balkonsucces op Pflanzenfreude.de met Crafitfair
Download image