Bedankt Plant! Thanks Plants! Danke Pflanzen! Merci les Plantes!

Nieuwe plantencampagne van Bloemenbureau Holland 
Groene energie, gezelligheid, beter binnenklimaat, schoonheid: er zijn veel redenen om planten eens te bedanken voor alles wat ze voor ons doen. En dát is dan ook de insteek van de nieuwe campagne.

De boodschap om meer planten in huis te halen om hun schoonheid en als belangrijk element in het interieur is een geslaagde missie gebleken van Bloemenbureau Holland. Als nieuwe impuls om consumenten aan de planten te krijgen, wordt de aandacht van de nieuwe campagne 'Bedankt Plant!' verlegd naar de voordelen van planten op de gezondheid en het welzijn. Dit past goed bij de groeiende belangstelling voor gezonder leven en brengt positieve emotie in de relatie die mensen met planten hebben. 

Planten als zuurstof in een druk leven
'Bedankt Plant!' gaat ruim drie jaar lopen en is ontwikkeld in samenwerking met stakeholders om de aankoop van planten nog meer aan te jagen. Insteek: planten maken energieker, relaxter, gelukkiger en gezonder en dat in ruil voor slechts een beetje water. Planten geven bovendien geen gedoe, houden letterlijk en figuurlijk ruis tegen en helpen om te verbinden met wat er echt toe doet. Als zij groeien, groeien de mensen om hen heen ook. Vanuit dit inzicht is een commercial gemaakt die eind oktober op de Nederlandse televisie wordt uitgezonden. In de overige landen wordt de commercial via digitale kanalen uitgezonden. Naast de 80 seconden durende commercial wordt de campagne via vele andere mediamiddelen verspreid zoals reclameborden op straat en op metrostations, maar ook via social mediakanalen. Natuurlijk wordt de campagne ondersteund via onder andere alle socials en de eigen inspiratiekanalen van Mooiwatplantendoen.nl. Van 22 oktober tot en met 11 november is 'Bedankt Plant!' goed zichtbaar in Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en Nederland. In Frankrijk van 29 oktober tot 18 november.

Happi.health special met veel aandacht voor planten 
Onderdeel van de campagne is de special Happi.health die Bloemenbureau Holland in Nederland uitbrengt in samenwerking met mindstyle magazine Happinez. De Happi.health is een speciale uitgave vol inzicht en inspiratie voor een gezond en gelukkig leven met onder andere de gezondheidsvoordelen van planten. 

Doe mee met de actie!
Voor bloemisten in Nederland is hier een speciale actie aan gekoppeld. Consumenten ontvangen de Happi.health gratis wanneer zij bij deelnemende bloemisten voor minimaal 20 euro aan planten besteden. De bloemist heeft de keuze om daarnaast een voucher aan te bieden, die 5 euro korting geeft op een volgende plantaankoop (t.w.v. minimaal 20 euro). De actie, opgezet door de initiatiefnemers – Bloemenbureau Holland, VBW, Royal FloraHolland, Waterdrinker, Smithers-Oasis, Alflora en Plantion – wordt ondersteund met een uitgebreid POS-pakket, zoals een toonbankdisplay, raamstickers, stoepbord, plantensteker en een huis-aan-huis magazine.
Aanmelden Happi.health POS-pakketMeer informatie over deze campagne lees je hier.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bedankt plant | campagnebeeld
Download image