• LinkedIn
  • Twitter

Bedankt Plant-campagne nog steeds relevant

13 januari 2021

Januari 2021

Afbeelding
Resultaten Bedankt Plant-campagne 2020
Een ode aan de kamerplant en al het goeds dat hij voor je doet, zo kun je de ‘Bedankt Plant’-campagne samenvatten. Deze campagne werd voor het eerst uitgerold in het najaar van 2018, in vier landen, met als doel de consument op botanische wijze te verleiden tot het kopen van meer kamerplanten. In het najaar van 2020 ging de campagne voor de derde keer de lucht in. 

Hoog rapportcijfer, grote waardering en aanmoediging tot koop 
Zoals alle grotere campagnes die door het Bloemenbureau uitgerold worden, heeft onderzoeksbureau Motivaction ook deze campagne onderzocht op effectiviteit. We geven de resultaten in een notendop: de beoogde doelgroep ‘De Aesthetic Explorer’ geeft de campagne een rapportcijfer van 8,0 net als afgelopen jaar. Van die doelgroep voelt bovendien 71% zich aangemoedigd om planten te gaan kopen, ook dit is stabiel. Bovendien geeft 82% van de doelgroep aan de campagne aantrekkelijk te vinden, 76% vindt de campagne persoonlijk relevant en 89% vindt de campagne leuk. 

De campagne in het kort
De campagne liep niet in alle 4 de kernlanden (Duitsland, Frankrijk, Verenigd Koninkrijk en Nederland) op hetzelfde ogenblik maar in alle landen werden wel dezelfde middelen ingezet: de commercial en een verkorte versies daarvan op YouTube, Facebook en Instagram. Daarnaast waren er advertenties op Pinterest en is er volop ingezet op digitale buitenreclame. Natuurlijk werd de campagne ook extra onder de aandacht gebracht met artikelen op onze consumentenwebsites en is er in het kader van ‘Bedankt Plant’ ook een heel mooi en goed gewaardeerd ‘Green Paper’ uitgebracht. Vanwege de Corona-epidemie konden we afgelopen najaar helaas geen ‘live’ PR-evenementen organiseren. In plaats daarvan hebben we samenwerkingen gerealiseerd met verschillende on- en offline mediatitels. 

Meer weten over de campagneresultaten?
Neem dan contact op met Monique Kemperman, campaign manager Bloemenbureau Holland, via (0)174 727 026 of m.kemperman@bloemenbureauholland.nl.