Onze communicatiekalenders 2022-2025

Dit zijn de plannen van het Bloemenbureau

Ook in de komenden jaren zullen we de consument vol enthousiasme inspireren om meer bloemen en planten te kopen. Met dagelijkse content-inspiratie, toonaangevende campagnes en resultaatgerichte shopper activaties. Benieuwd naar onze plannen? Bekijk dan onze communicatiekalenders 2022-2025. 

Onze communicatiekalenders 2022-2025

De kalender in vogelvlucht
De communicatiekalender laat zien dat we de consument het hele jaar door inspireren, met een piek in het voor- en najaar. De rest van het jaar is er een constante basis van duurzame marketingcommunicatie op basis van relevantie en budget. Met content via onze eigen communicatiekanalen, social media, externe websites en influencers haken we in op wat er speelt bij de doelgroep. Ook leggen we hiermee de link naar campagnes en shopper activaties. Met de activaties verleiden we consumenten om naar de winkel te gaan en bloemen en planten te kopen.

Verwacht in 2023-2025
Naast herhaling van een aantal vertrouwde en succesvolle campagnes, verwachten we in 2023 voor snijbloemen en kamerplanten met nieuwe campagnes te komen:

  • In de kalender voor 2023-2025 staat de Plant Design-campagne niet zichtbaar ingepland. We verwerken dit thema op verschillende momenten in het jaar in de dagelijkse inspiratie.
  • Ook de Bedankt Plant-campagne is niet meer zichtbaar vanaf 2023. Wij ontwikkelen momenteel een nieuwe meerjarige campagne om deze succesvolle campagne op te volgen. Dit is zichtbaar door de piek ‘plantencampagne’ aan het begin van het jaar. Ook in het najaar zal er aandacht zijn voor kamerplanten.  
  • Voor de buitenplanten komt de Van Grauw naar Groen-campagne terug de komende jaren.
  • Voor snijbloemen is de kalender vanaf 2023 qua planning grotendeels identiek aan 2022. Ook voor de prijswinnende campagne We Hebben Meer Bloemen Nodig, werken we aan een nieuwe campagne als opvolger. Deze staat nu ingetekend als ‘bloemencampagne’.
  • Met de seizoenscampagnes en De Trend Collectie verleiden we consumenten met aantrekkelijke bloemencontent.

Download de communicatiekalenders
Hieronder vind je de verschillende onderdelen van de communicatiekalender 2022 tot en met 2025. Of download de complete communicatiekalenders via onderstaande links als pdf-bestand.

                                    
Juli 2022

Communicatiekalender 2022 Bloemenbureau Holland - Bloemen
Communicatiekalender 2022 Bloemenbureau Holland - overzicht Mooiwatbloemendoen.nl
Download image