• LinkedIn
  • Twitter

De kamerplanten uit De Trend Collectie lente/zomer 2023

08 december 2022

Mooiwatplantendoen.nl en Mooiwatbloemendoen.nl presenteren op 1 maart 2023 alweer de zesde Trend Collectie, getiteld Collecting Memories. Deze lente/zomer collectie 2023 bestaat uit zestien kamer- en tuinplanten en bloemen. Niet alleen passen deze perfect in interieurtrends, ook onderling zijn de bloemen en planten op elkaar afgestemd. Het resultaat: een eenduidige, harmonieuze collectie met een vleugje nostalgie.

Herinneringen en herkenning
De wereld lijkt soms wel van de ene crisis in de andere te draaien. De onrust die dit met zich meebrengt, vergroot onze behoefte aan geruststelling en aan herinneringen om te koesteren. Daarom omringen we onszelf graag met herkenbare producten, die troost geven met zachtheid en harmonie. Met hun zachte en diepe groentinten bieden de zeven kamerplanten uit deze Trend Collectie die troost en veiligheid. Ook hun grillige vormen vertellen een vertrouwd verhaal, zeker de al wat oudere planten die zich hebben gevormd naar hun omgeving.

Collecting Memories in zeven planten
Ontmoet de planten uit De Trend Collectie lente/zomer 2023:

Afbeelding
Blauwvaren | De Trend Collectie lente/zomer 2023

Blauwvaren
De bladeren van de blauwvaren zijn vingervormig en krullen licht. Het blad lijkt qua vorm een beetje op een eikenblad. Niet zo vreemd, want de plant behoort tot de eikvarenfamilie. De zachte uitstraling komt bovendien niet alleen door de vorm, maar ook door de opvallende blauwgrijze kleur.

Afbeelding
Kamerden | De Trend Collectie lente/zomer 2023
Kamerden
Alsof je een boom in huis haalt. De kamerden is het broertje van de grote den, die je tegenkomt in het bos. Dit binnenexemplaar kan maximaal twee meter hoog worden. De uitwaaierende takken en groene naalden geven deze kamerplant iets heel vertrouwds en troostends. Ook de bonsai-versie van de kamerden past perfect binnen deze collectie. En binnen interieurs met een bescheiden formaat natuurlijk.

Afbeelding
Anthurium | De Trend Collectie lente/zomer 2023
Anthurium
De Anthurium heeft nogal een retro reputatie, met haar opvallende aar, gekleurde schutblad en glimmende bladeren. Binnen De Trend Collectie zien we de plant terug in lichte, zachte kleuren. In het geel bijvoorbeeld. Geef je de Anthurium een lichte plek en af een toe een sproeibeurt, dan zal de plant - en jullie relatie - eindeloos bloeien.

Afbeelding
Bromelia | De Trend Collectie lente/zomer 2023
Bromelia
Het is net een fontein van bladeren, waar een gekleurde bloem, pluim of toorts uit tevoorschijn komt. De bromelia kent veel gedaantes, dat mag duidelijk zijn. Kies je binnen Collecting Memories voor deze plant, ga dan voor een pastelkleurig type. Juist de lichte kleuren geven deze plant een zachte uitstraling. Precies waar deze trend om draait.

Afbeelding
Hortensia | De Trend Collectie lente/zomer 2023
Hortensia
Ronde vormen en een zee van delicate bloemetjes – logisch dat de hortensia een plek kreeg in deze collectie. Tel daarbij op dat de bloemblaadjes langzaam verkleuren en je hebt nostalgie ten top. We zien de plant met name in het wit terug in De Trend Collectie lente/zomer 2023. Hortensia is een waterliefhebber en de grootste drinker binnen de Collecting Memories-collectie.

Afbeelding
Ficus | De Trend Collectie lente/zomer 2023
Ficus
De Ficusfamilie is groot en indrukwekkend. Binnen De Trend Collectie kiezen we voor de bonte, kleinbladige soorten. Waar de grote bladeren een stevige indruk maken, hebben de planten met klein blad juist een verzachtende uitwerking. Combineer verschillende soorten, van hangend tot op stam. Zo laat je vormen, hoogten, diepgroene kleuren en verschillende bladvormen contrasteren als een pro.

Presentatietips kamerplanten
De kamerplanten uit De Trend Collectie geef je op de winkelvloer extra aandacht door ze duidelijk als een collectie te presenteren. Zet ze bij elkaar in keramieken potten, gevlochten manden of in houten schalen. De kleuren binnen Collecting Memories – groentinten, een geler olijfgroen, wit, lila en roze – kun je laten terugkomen in de plantenpotten.

Downloads: beelden, posters en banieren 
Onderstaande beelden, poster en banier van De Trend Collectie lente/zomer 2023 kun je gratis downloaden en gebruiken voor eigen promotie van de collectie. Graag met vermelding van de credits #trendcollectie, #mooiwatbloemendoen, #mooiwatplantendoen. 

De hogeresolutiebeelden download je vanaf onze beeldbank

Materialen in tien talen op de Marketing Portal 
Met een account op de Marketing Portal download je de posters en banieren van De Trend Collectie in tien talen. De Marketing Portal is op aanvraag toegankelijk voor onze stakeholders. Registreren kan via de login-pagina van deze portal. 

Meer weten over De Trend Collectie? 
Neem contact op met campagne manager Isabel Groot, via igroot@bloemenbureauholland.nl

                     
December 2022