• LinkedIn
  • Twitter

De buitenplanten uit De Trend Collectie lente/zomer 2022

07 november 2021

We laten een spannende tijd achter ons en hebben behoefte aan ontspanning, aan zorgeloosheid en verbinding. De tuin of het balkon is hiervoor een ideale plek, we creëren er een vrolijke omgeving om te genieten en te ontspannen tussen bloemen en groen. De vijf buitenplanten uit De Trend Collectie lente/zomer 2022 zorgen voor dat ultieme, zorgeloze en vrolijke vakantiegevoel in je eigen tuin: Salvia, tuinvarens, Cosmea, Hosta en Aquilegia.

Vakantiegevoel door planten
Leidraad voor de nieuwste Trend Collectie is de trend 'Bright and Breezy'. De vijf buitenplanten die perfect passen binnen trends in interieur, lifestyle en mode completeren de 'Trend Collectie lente/zomer 2022'. En geven een gevoel alsof je op vakantie bent in je eigen tuin. Samen met de snijbloemen en kamerplanten vormen ze een mooie eenduidige collectie.

Zo promoten we de campagne bij de consument
Op 1 maart 2022 presenteren onze consumentensites Mooiwatplantendoen.nl en Mooiwatbloemendoen.nl deze vierde Trend Collectie. De collectie wordt ondersteund met een online Lookbook, media, pr, content en point-of-sale-materiaal. Lees meer over hoe we de collectie onder de aandacht brengen in het Trend Collectie Lente/Zomer 2021-artikel. De gratis beelden, posters en banieren kunnen onderaan gedownload worden om aan te haken bij deze campagne. 

De vijf buitenplanten uit de collectie:

Afbeelding
De Trend Collectie lente/zomer 2021 | buitenplanten

  • Salvia - Salie geeft veel kleur en leven aan de tuin en mag daarom niet ontbreken in deze Bright and Breezy Trend Collectie. De blauwpaarse of violetkleurige bloemen zijn een lust voor het oog én voor bijen en vlinders. Mooi in een border of in een pot met groeimogelijkheden.
  • Tuinvarens - Tuinvarens zijn er in heel veel groentinten. Met hun vorm en grillige bladeren die zich langzaam ontrollen, zijn ze een feest om naar te kijken. Pluspunt : ze doen het bijzonder goed in de schaduw. Ideale planten voor een tuin op het noorden dus.
  • Cosmea - Met haar kleurrijke palet brengt Cosmea de trend Bright and Breezy tot leven. De hele zomer vrolijkt deze bloeiende plant het balkon, terras of (pluk)tuin op. Ze kunnen worden afgesneden voor een vrolijk boeket.
  • Hosta - Met haar flinke bladrozetten waar paarse of lila bloemen uit omhoog komen is de Hosta een ‘hoogvlieger’ van een laagbloeier. Veel Hostasoorten hebben bladeren met mooie bladtekening in vergrijsde kleuren. Een vochtige grond vochtig in zon of schaduw is alles wat deze bijzondere plant nodig heeft.
  • Aquilegia - De opvallende bloemen van de Aquilegia oftewel de akelei zijn er in alle schakeringen van de regenboog. Ze zitten bovendien vol nectar, waardoor bijen, vlinders en hommels er ook dol zijn. Leuk weetje: deze voorjaars/zomerbloeier is familie van de anemoon, clematis en helleborus.

Presentatietips
Op de winkelvloer geef je extra aandacht aan de buitenplanten door hun niet-te-missen presentatie. Zet ze speels bij elkaar en verpak ze in vrolijke potten en gekleurde kuipen van materiaal als keramiek, glas, raffia en kunststof. Mix daarbij pasteltinten met een paar fellere kleuraccenten zoals koraalrood. 

Materialen om te downloaden
Onderstaande beelden, posters en banieren van De Trend Collectie lente/zomer 2022 kun je gratis downloaden en gebruiken voor eigen promotie van de collectie. Gebruik je de beelden op je socials? Vermeld dan de credits #trendcollectie, #mooiwatbloemendoen, #mooiwatplantendoen.

Materialen in tien talen op de Marketing Portal
Voor wie een account heeft op de Marketing Portal zijn de posters en banieren van De Trend Collectie in tien verschillende talen te downloaden. De Marketing Portal is op aanvraag toegankelijk voor onze stakeholders. Registreren kan via de login-pagina van deze portal.

Meer weten?
Wil je meer informatie over De Trend Collectie? Neem dan contact op met campagnemanager Isabel Groot, via igroot@bloemenbureauholland.nl.

                     
November 2021