• LinkedIn
  • Twitter

De bloemen uit De Trend Collectie herfst/winter 2021

01 juni 2021

Op 1 september presenteren Mooiwatbloemendoen.nl en Mooiwatplantendoen.nl de nieuwe Trend Collectie herfst/winter 2021. Zestien bloemen, kamer- en tuinplanten die qua producteigenschappen en uitstraling aansluiten bij trends in interieur, lifestyle en mode.

Een betere wereld vol (bio)diversiteit
Aan de basis van De Trend Collectie herfst/winter 2021 ligt de trend Balanced Biotope. Consumenten willen een steentje bijdragen aan een betere wereld en haar biodiversiteit. Die diversiteit komt heel letterlijk terug in deze collectie, met zes bloemen die de veelzijdigheid van de natuur tonen. Veelzijdigheid die nog meer geaccentueerd wordt door verse bloemen te combineren met droogbloemen.

De zes bloemen
De bloemen uit de herfst/wintercollectie zijn:

Afbeelding
De Trend Collectie herfst/winter 2021 | Bloemen
Roos
Binnen deze Trend Collectie zien we de roos in zachte tinten zoals nude, geel, oranje en roomwit. Ook geurende rozen hebben een streepje voor omdat deze de schoonheid van de natuur nog extra benadrukken. Snijbloemenvoedsel en regelmatig schoon water in de vaas zorgen voor een lange houdbaarheid.

Afbeelding
De Trend Collectie herfst/winter 2021 | Bloemen

Limonium
Limonium heeft iets teers, met bloemblaadjes die lijken op ingenieus gevouwen papier. Binnen deze Trend Collectie kiezen we voor Limonium in lila-, paarse- en zachte rozetinten. Zorg ervoor dat er geen blad in het water hangt, dus haal overtollige bladeren weg. Bewaartip: droog de bloemen om nog beter bij de trend Balanced Biotope aan te sluiten. voor nog langer Limoniumplezier.

Afbeelding
De Trend Collectie herfst/winter 2021 | Bloemen
Gloriosa
De Gloriosa geeft met haar kunstige bloemen vol gele accenten een sierlijke vrolijkheid aan de collectie. Verpak en vervoer de bloem wel voorzichtig, ze beschadigt anders snel. Daarna een centimeter afsnijden en in koud water zetten met snijbloemenvoedsel. Leuk om aan klanten te vertellen: deze frêle schoonheid staat symbool voor ambitie en succes.

Afbeelding
De Trend Collectie herfst/winter 2021 | Bloemen
Amaryllis
Door haar symboliek van trots en haar lange stelen straalt de amaryllis overal bovenuit. Binnen deze collectie passen amarylissen in lichte (zalm)roze tinten en verschillende bloemvormen. Gebruik snijbloemenvoedsel voor bolbloemen en ververs het water regelmatig om de bloemen lang mooi te houden.

Afbeelding
De Trend Collectie herfst/winter 2021 | Bloemen
Eryngium
De Eryngium geeft een stoere touch aan de florale herfst/wintercollectie. Dit komt door de stekelige steel en de vaak puntige kelkbladeren. Deze vorm, gecombineerd met de grijsblauwe of paarse kleur, maken de Eryngium geschikt voor de niet-traditioneel ingestelde klant. De bloem kan net als de Limonium ook goed gedroogd worden.

Afbeelding
De Trend Collectie herfst/winter 2021 | Bloemen
Polianthes tuberosa
De Polianthes tuberosa zorgt voor geur in de Trend Collectie. Deze Mexicaanse schone geurt vooral ‘s nachts heel zwoel, geurnoten die ook terug te vinden zijn in bloemige parfums. De bloem staat symbool voor nieuwe creaties én gevaarlijk genoegen. Drie tot vijf centimeter van de steel afsnijden zorgt voor een lange levensduur.

Zo promoten we de campagne
De Trend Collectie wordt uitgerold in onze vier kernlanden en ondersteund met een online Lookbook, dat extra visuele inspiratie biedt bij de collectie. Daarnaast promoten we de collectie met media, pr en aanstekelijke content. Er is bij deze campagne ook point-of-sale-materiaal beschikbaar voor retailers. Aanvullende inspirerende en informatieve content en fotografie is te vinden op Mooiwatbloemendoen.nl, Mooiwatplantendoen.nl en de bijbehorende social media kanalen. Dit is de derde trendcollectie sinds de lancering in 2020, de volgende Trend Collectie verschijnt in maart 2022.

Downloads: presentatietips en beelden
Op de winkelvloer geef je extra aandacht aan de bloemen uit de collectie door hun presentatie. Gebruik daarvoor vazen van natuurlijk materiaal, zoals keramiek. De vormen mogen organisch en imperfect zijn, de kleuren natuurlijk zoals terra, bruin en groen.

Onderstaande beelden, posters en banieren van De Trend Collectie herfst/winter 2021 kun je gratis downloaden en gebruiken voor eigen promotie van de collectie. Gebruik je de beelden op je socials? Vermeld dan de credits #trendcollectie, #mooiwatbloemendoen, #mooiwatplantendoen. 

De hoge resolutiebeelden zijn te downloaden vanaf onze beeldbank.

Materialen in 10 talen op de Marketing Portal
Voor wie een account heeft op de Marketing Portal zijn de posters, banieren van De Trend Collectie in 10 verschillende talen te downloaden. De Marketing Portal is op aanvraag toegankelijk voor onze stakeholders. Registreren kan via de login-pagina van deze portal.

Meer weten?
Wil je meer informatie over De Trend Collectie, neem dan contact op met campagnemanager Isabel Groot, via igroot@bloemenbureauholland.nl.

            
Juli 2021