Communicatiekalender 2021

Wat staat er op stapel in 2021?

We denken graag vooruit, over spraakmakende campagnes, verrassende content en succesvolle shopper activaties. Dit keer wordt ons dat niet gemakkelijk gemaakt door corona en de daarmee samenhangende onzekerheid over budgetten en het onduidelijke perspectief voor de langere termijn van enkele jaren. We hebben de planning voor 2021 uitgestippeld in onze Communicatiekalender voor het komende jaar.

Campagnes in 2021
Communicatiekalender 2021In 2021 kun je een mix verwachten van nieuwe campagnes en vervolgcampagnes op succesvolle oude bekenden. In april lanceren we de nieuwe tuinplantencampagne Van Grauw Naar Groen, in Nederland en Duitsland. Hiermee spelen we in op een stedelijke, Europese trend in Europa: de stad die ruimte maakt voor planten. In datzelfde voorjaar zetten we De Trend Collectie voort, waarmee we bloemen, planten en tuinplanten opvallend presenteren binnen heersende trends in interieur, lifestyle en mode. Terugkerend in 2021 zijn ook de spraakmakende campagnes We Hebben Meer Bloemen Nodig en Bedankt Plant.

Shopper activaties en content
Naast deze campagnes is er ruimte voor seizoens- en contentcampagnes zoals Vier de Seizoenen en Plant Design. In deze laatstgenoemde geven professionals online masterclasses waarin ze de nieuwsgierige consument alles leren over planten en interieur. De campagnes van het Bloemenbureau worden zo veel mogelijk ondersteund door inventieve shopper activaties, waarmee we ook op de winkelvloer de vruchten plukken van campagneboodschappen. Online zorgt ondertussen een constante stroom prikkelende content voor engagement op de consumentensites Mooiwatbloemendoen.nl en Mooiwatplantendoen.nl, socials en in nieuwsbrieven.

Bekijk de Communicatiekalender 2021
De Communicatiekalender 2021 schetst de belangrijkste communicatiemomenten in 2021. Hierin hebben we onderscheid gemaakt tussen enerzijds de bloemencampagnes en anderzijds de plantencampagnes. In de caroussel hieronder vind je de drie delen van de Communicatiekalender 2021. Of download de complete kalender via deze link als pdf-bestand:

Communicatiekalender 2021 Bloemenbureau Holland.pdf

We proberen onze campagnes, content en shopper activatie-actviteiten zo ver mogelijk vooruit te plannen, zodat we je hierin al vroeg kunnen meenemen. We streven ernaar om je in het eerste halfjaar van 2021 te kunnen informeren over onze plannen voor 2022 en het eerste halfjaar van 2023.  

Ook hierbij geldt: we doen het samen
Communiceren, we doen het niet alleen. Samen met handelspartijen en kwekers, relevante merken, mediapartijen en influencers brengen wij onze activiteiten en boodschap naar buiten. Zo bereiken we gezamenlijk resultaat, ook in 2021.

 

 

Communicatiekalender 2021 Bloemenbureau Holland - Bloemen
Communicatiekalender 2021 Bloemenbureau Holland - overzicht Mooiwatbloemendoen.nl
Download image