• LinkedIn
 • Twitter

Bedankt Plant in première in Polen

30 september 2022

Vanaf 10 oktober overal in Polen te zien

De plantencampagne Bedankt Plant, die al een paar jaar succesvol is in Duitsland, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en Nederland gaat op 10 oktober 2022 in première in Polen. Bedankt Plant klinkt daar als volgt: Dzięki, rośliny!

Afbeelding
Bedankt Plant in première in Polen

Bedankt Plant in een notendop
De boodschap van de Bedankt Plant-campagne is een krachtige: planten maken je energieker, relaxter, gelukkiger, vrolijker en gezonder, zowel in je privéleven als op je (thuis)werkplek. En dat allemaal in ruil voor slechts een beetje water. Planten helpen ons om ons te verbinden met wat er echt toe doet. Iets waar veel consumenten in deze tijden van onzekerheid naar verlangen. Ook in Polen. Vandaar dat het nu ook daar tijd is voor een ode aan de plant: Dzięki, rośliny!

Digitale reclame, buiten en online
De Poolse consument kan niet om de campagne heen. We zetten digitale buitenreclame in op drukke plaatsen – winkelgebieden, shopping malls, trein- metro- en busstations en overstaplocaties in de grootste steden van Polen – op de drukste momenten van de dag.

Ecologisch adverteren
In Krakau, Poznan, Szczecin en Warschau zetten we ook zogenoemde Eco Premium Citylights in. Dit zijn verlichte abri’s in bus- en tramhokjes, met een bijzonder tintje: voor elke geplaatste abri wordt er namelijk een boom geplant om de CO2-uitstoot te compenseren. Deze campagne is dus niet alleen goed voor het leven binnen, maar ook voor het leven buiten.

Ook online is de campagne goed zichtbaar. Via mobile en online video advertising én op Facebook en Instagram zal de kreet ‘Dzięki, rośliny!’ overal te zien zijn.

Pr-activiteiten, voor zowel consument als handel
Parallel aan de mediacampagne loopt een pr-traject. We krijgen plaatsingen in de volgende consumentenbladen:

 • Afbeelding
  Gazeta Wyborcza
  – het belangrijkste dagblad in Polen in het plantensupplement op 3 oktober
 • Czas na Wnętrze – interior design magazine – zowel print als online
 • Głos Mordoru – Warschau krant – print en online
 • Replika – lifestyle magazine
 • High Living – luxury lifestyle magazine – 4 pagina’s print en een online artikel
 • Polki.pl – het belangrijkse damesblad voor generatie Z en Y
 • Dobre Rady – Generatie X damesblad
 • Women’s Health Poland
 • Businesswoman Life

Daarnaast zijn we bezig radio- en tv-interviews te organiseren over de voordelen van planten.

Handelsactiviteiten
Ook de handel wordt niet vergeten. De campagne wordt aangekondigd in de vakbladen Florysta Magazine en NDiO Flora en via online artikelen op Zakochaniwkwiatach.pl, forumkwiatowe.pl, floraplus.pl, florystaplus.pl, podoslonami.pl, zielonyogrodek.pl (Gardener’s World Poland online site) en dlaflorystow.pl.

Influencers
Daarnaast zijn er afspraken met bloemisten-influencers:

 • Małgorzata Niska Floristry School, de oudste bloemistenschool in Polen – zij maken een planten-fotorapportage en een video.
 • Zbigniew Dziwulski, Poolse bloemist van het jaar in 2021 – hij gaat een plantenworkshop geven, inclusief fotografie en video.  
 • Jessi Flowers (Ilona Szołtysek) – zij geeft een plantenshow, maakt een display op de Gardenia Trade Show in Poznán (17-19 november) en verzorgt een fotoshoot in haar showroom.  

Ook komen er plantenpresentaties op de groothandelsmarkten in Warschau en Silesia.

Meten van de campagne
Na de campagne meten we hoe de Poolse consument de campagne heeft gewaardeerd en geïnspireerd tot het kopen van planten. Aan de hand van de resultaten en de feedback bepalen we of we komend jaar een vervolgcampagne gaan organiseren in Polen.

Download het campagnemateriaal om te gebruiken

Afbeelding
Bedankt Plant in première in Polen
Profiteer mee van de Bedankt Plant-campagne in Polen. Download het beschikbare campagnemateriaal hieronder. Vermeld bij gebruik van het beeldmateriaal op social media de credits #dziekirosliny en @dziękirośliny.
De posters zijn via de Marketing Portal ook beschikbaar in diverse andere talen.

Meer weten over de Bedankt Plant-campagne in Polen?
Voor meer informatie over deze campagne kun je terecht bij Monique Kemperman, campagne manager, via mkemperman@bloemenbureauholland.nl.

                     
September 2022