Landelijke sierteeltactie 'Samen tegen eenzaamheid bij ouderen' een krachtig signaal

Afgelopen vrijdag 10 april trok Ali B samen met de sierteeltsector door Nederland om circa 150.000 kleurrijke boeketten te bezorgen bij ouderen in verzorgingshuizen en bij alleenstaanden die thuiszorg ontvangen. 

De sierteeltsector werkte met man en macht samen om de actie op Goede Vrijdag tot een succes te maken. Duizenden bloemen werden geoogst, prachtige boeketten samengesteld en verpakt, logistiek en vervoer voorbereid. Ouderenorganisatie ANBO leverde de adressen van de verzorgingshuizen en thuiszorglocaties waar de bloemen welkom waren. Honderden vrachtwagens gingen de weg op om de boeketten te kunnen bezorgen bij de ouderen, met een boodschap van liefde en hoop. De bloemen werden uitgedeeld door Ali B samen met lokale helden. Zij werden op de voet gevolgd door de pers die we actief hadden benaderd en die aangestoken was door het enthousiasme waarmee de rapper de actie wereldkundig maakte.

Ouderen namen de bloemen met dankbaarheid in ontvangst. Ook minister Schouten (minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit) vond het heel bijzonder dat juist de sierteeltsector, ondanks de malaise die het zelf ondervindt, deze actie initieerde. Ze noemde het een heel krachtig signaal.

Bedrijven in de sector sloegen de handen ineen
Door de coronacrisis zijn veel ouderen in een isolement geraakt. Een groot aantal partijen uit de sierteeltsector verenigde zich om juist nu iets te doen tegen die eenzaamheid. Een brede coalitie van bedrijven uit de Nederlandse sierteelt, de ANBO en Ali B zette zich in voor deze actie. Ze leverden een bijdrage in de vorm van product, vervoer, logistiek, communicatie of een financiële bijdrage om deze actie tot een groot succes te maken.

Bloemenactie als steun
Met deze bloemenactie lieten ze de ouderen weten dat ze niet vergeten zijn. De sector wilde namelijk, ondanks de forse klappen die het zelf vangt, juist nu een verschil maken en onder de aandacht brengen dat je met bloemen en planten heel veel mensen blij kunt maken. Ze riep consumenten op om zelf ook in actie te komen en een mooi boeket bloemen of plant te geven aan ouderen die wel wat extra aandacht kunnen gebruiken in deze moeilijke tijd. Samen tegen eenzaamheid, juist nu!

In de media​
De sierteeltactie kreeg veel aandacht in de landelijke en regionale pers. In De Telegraaf was het meerdere malen voorpaginanieuws. Ook in programma’s als het NOS Journaal, Jinek, RTL Boulevard en SBS Shownieuws werd uitgebreid over de actie gesproken. Op zaterdagavond ging Robert ten Brink met Ali B op pad in het RTL-programma 'All You Need Is Love' en rondde daarmee de actie op een innemende manier af.

Meer weten?
Neem voor meer informatie contact op met Dennis van der Lubbe, managing director Bloemenbureau Holland via d.van.der.lubbe@bloemenbureauholland.nl.

 

Sierteeltactie 'Samen tegen eenzaamheid bij ouderen' een krachtig signaal
Sierteeltactie: bloemen worden overhandigd in het bijzijn van minister Schouten en burgemeester Verhoeve van Gouda (beeld: Cinefleur)