• LinkedIn
  • Twitter

Info-IndoorPlants: App assortimentsboekje kamerplanten

04 november 2015

De kamerplantencatalogus, in de sierteeltsector beter bekend als het potplantenboekje van Bloemenbureau Holland, is vanaf 4 november digitaal verkrijgbaar via de kamerplanten-app Info-IndoorPlants. 

De kamerplanten-app voorziet in een grote informatiebehoefte zowel in de sierteeltsector als ook bij de consument. De kennis over de verzorging van planten is beperkt bij de consument en wordt veelal genoemd als drempel bij de mogelijke aanschaf van een kamerplant.  De vakhandel daarentegen heeft behoefte aan een overzichtelijke, onafhankelijke en uitgebreide product catalogus. De kamerplanten-app voorziet in deze beide aspecten.

Zoekgemak
De handel en retail kan op een snelle en eenvoudige wijze zoeken op bijvoorbeeld productnaam en kleur. De informatie en foto’s wordt, met een druk op de knop, verkregen en zijn ideaal voor het gebruik in de sociale media en voor het digitaal communiceren met de klant. 
De consument die op zoek is naar een easy care plant qua verzorging die op een donkere plek in huis kan staan, krijgt met de zoekfuncties  verzorging en lichtbehoefte, een overzicht van de kamerplanten die aan deze eisen voldoen.
Voor medewerkers in de cash & carry en op de winkelvloer heeft de app ook een zoek mogelijkheid op landsnamen in veel talen. Zoekt de klant een “Alpenveilchen” dan is de Cyclamen zo gevonden door de app. Want veel consumenten, maar ook vakgenoten weten vaak alleen de landsnaam en niet meteen de Latijnse benaming.
Speciaal voor de handel en winkel die planten moet transporteren of in display hebben is er koudegevoeligheid informatie toegevoegd. Zo ziet u meteen welke planten boven de 12°C moeten worden vervoerd of in de winkel moeten staan.
Met duidelijke iconen, die in de ingebouwde manual van de app worden verklaard in een paar talen, worden de meeste verzorgingstips en toepassingen weergegeven.  Iedere maand krijgt de gebruiker automatisch weer een update van planten in zijn app.

Opvolger
De kamerplantenapp Info-IndoorPlants is de opvolger van de recent, met succes geïntroduceerde, snijbloemenapp Infoflowers en heeft als doel de verkoop van kamerplanten te ondersteunen. De app Info-IndoorPlants bevat foto’s, verzorging- en gebruikstips van meer dan 1.200 producten uit het handelsassortiment.

Woonplant van de Maand speciale zoekfunctie
De kamerplanten-app heeft de woonplant van de maand als speciale zoekfunctie opgenomen. Woonplant van de Maand is een consumenten campagne van Mooiwatplantendoen.nl (Bloemenbureau Holland) die wordt uitgevoerd in Nederland, Duitsland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk. De speciale zoek knop 'Woonplant van de Maand' is een handige tool voor de handel en retail om in te haken op deze campagne.

Vragen?
Neemt u contact op met:
Charles Lansdorp +393484415927 charles@infoflowers.info
Lucas Jansen       +31622261489 lucas@infoflowers.info
Miek Stap             +31629077755 miek@infoflowers.info

Meer informatie vindt u op www.infoflowers.info